Komšić i Izetbegović primili Mesića

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primili su počasnog predsjednika Internacionalne lige humanista Stjepana Mesića i delegaciju ILH-a, saopćeno je iz Predsjedništva.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izrazili su zadovoljstvo susretom sa delegacijom Internacionalne lige humanista, s počasnim predsjednikom Stjepanom Mesićem na čelu.

Delegacija ILH-a informisala je članove Predsjedništva BiH o svojim aktivnostima, te zatražila podršku Predsjedništva BiH za njen rad, u kojem, kako su rekli, promovišu ono što je dobro u BiH.

Kazali su da je, na prijedlog članova Internacionalne lige humanista s prostora bivše Jugoslavije, za dobitnika Zlatne povelje za doprinos miru i toleranciji u regiji predložen turski ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu, koji je to sa zadovoljstvom prihvatio.

Predsjedništvo BiH je pozvano da bude pokrovitelj ceremonije dodjele toga priznanja, koja će biti održana u maju naredne godine.

U delegaciji Internacionalne lige humanista, pored počasnog predsjednika Stjepana Mesića, bili su i generalni sekretar Zdravko Šurlan, predsjedavajući Vijeća Tarik Kupusović, te članovi Nikola Grabovac, Sulejman Redžić, Savo Vlaški, Zehrudin Isaković i Avdo Hebib, kojem su članovi Predsjedništva BiH čestitali priznanje koje će mu večeras biti dodijeljeno.

(VisokoIN/Fena)

Vezani članci

Belmin Zukan: Visokom je potrebno kulturom i sportom bogato ljeto!!

Visokoin.com

Admir Babić (SDP): Koliko je Gradska uprava u zadnje tri godine pomogla nabavku udžbenika

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

Visokoin.com