Kupres: U snježnoj blokadi još 28 sela

Stožer civilne zaštite Kupres na današnjoj sjednici konstatirao je da se i pored izvršene deblokade gradskih ulica promet odvija otežano, te da su jutros upućeni strojevi na proširivanju kolnika i čišćenje parkinga po gradu. Iako je bila izvršena deblokada većeg broja sela, zbog novih padalina snijega i jakog vjetra, ponovno se radi na deblokadi istih, a prometuje se samo u prigradskim naseljima i bližim selima, tako da je i dalje u ponovnoj blokadi 28 sela.

Jutros su upućeni strojevi na deblokadi putnih pravaca prema selima Bućovaća i Zvirnjača koja su već dvadesetak dana odsječeni od svijeta.

Nastava u srednjoj i osnovnoj školi na području Kupresa, po odluci županijskog Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i sporta odgođena je do daljnjega.

I dalje ostaje problem snabdijevanja vodom cjelokupnog gradskog područja kao i sela Kute i Zlosela. Poseban problem je snabdijevanje vodom farmi za uzgoj stoke gdje se od petnaest farmi do sada uspjelo deblokirati njih tek deset. Na preostalih pet farmi danas su upućeni strojevi za njihovu deblokadu.

(VisokoIN/Fena)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

Visokoin.com

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

Visokoin.com