Mehmedović uputio inicijativu za smanjenje plaća i ukidanje naknada poslanicima u PSBiH

Poslanik Stranke demokratske akcije u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine (PS) BiH Šemsudin Mehmedović uputio je u parlamentarnu proceduru inicijativu za smanjenje plaća i ukidanje drugih naknada poslanicima u PSBiH.

„U skladu s poslovničkim odredbama, zvanično sam uputio inicijativu za smanjenje plaća zastupnika za 20 posto, za ukidanje paušala, ukidanje svih plaćanja u ad hoc komisijama, jer je očigledno da su se neki zastupnici poistovjetili s prikupljanjem sredstava na jednostavan i lagan način u smislu što više ad hoc komisija, to više novaca u njihovom džepu“, kazao je Mehmedović Feni.

U skladu s općom ekonomskom situacijom, sve većim brojem nezadovoljnih građana BiH, onih koji protestiraju, penzionera, smatram, istaknuo je Mehmedović, da mi koji zastupamo interese ljudi koji su nas birali, trebamo da se ponašamo ili da suosjećamo ekonomsku situaciju onih koje predstavljamo.

„Prema tome, u skladu s Poslovnikom, sam sasvim legitimno i legalno podnio inicijativu. O njoj treba da se izjasni nadležna komisija, a to je Administrativna komisija, koja treba da da pozitivan ili negativan stav o toj inicijativi i da se ona nađe na sjednici Zastupničkog doma“, kazao je Mehmedović.

(VisokoIN/Fena)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Belmin Zukan: Visokom je potrebno kulturom i sportom bogato ljeto!!

Visokoin.com

Admir Babić (SDP): Koliko je Gradska uprava u zadnje tri godine pomogla nabavku udžbenika

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com