Milorad Dodik: SDA blokira provođenje dogovora “šestorke”

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je da ima utisak da SDA blokira provođenje dogovora lidera šest političkih partija u BiH posredstvom svog čovjeka u Ministarstvu finansija i trezora BiH.

“Što se tiče (ministra finansija BiH Dragana) Vrankića, on je očigledno izvan strukture HDZ-a. On tu djeluje unilateralno, ali čekamo da se završe imenovanja i on tu više neće biti problem. S druge strane, u ovih 15-ak dana dok Vijeće ministara ne dođe na dnevni red, uvjeren sam da ćemo završiti ova pitanja”, rekao je Dodik novinarima u Banja Luci.

On je naglasio da su SNSD i SDS dogovorili da traže zajedničku sjednicu oba doma parlamenta BiH na čijem dnevnom redu bi bili zakoni o sistemu državne pomoći i o popisu stanovništva.

“Budžet je sada problem u dijelu koji se odnosi na servisiranje stranog duga, a sve formalne odluke o funkcionisanju budžetskog sistema u BiH postoje”, rekao je Dodik.

On je dodao da odluka o privremenom finansiranju za prvi kvartal ove godine omogućava servisiranje stranog duga i treba da bude poštovana.

(VisokoIN/Srna)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Belmin Zukan: Visokom je potrebno kulturom i sportom bogato ljeto!!

Visokoin.com

Admir Babić (SDP): Koliko je Gradska uprava u zadnje tri godine pomogla nabavku udžbenika

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com