MUPKS: Spahović nije bio pod utjecajem narkotika i alkohola

Iz MUP-a Kantona Sarajevo oglasili su se nakon sinoćnje teške saobraćajne nesreće koja se desila na Drveniji u Sarajevu, a u kojoj je Benjamin Spahović terencem marke Porsche udario tinejdžera (16) i tom prilikom mu nanio teške tjelesne povrede.

“Urađen je alkotest mjestu nesreće, kao i skrining test na prisustvo narkotika, nije utvrđeno prisustvo alkohola i narkotika kod vozača. Po naredbi dežurne tužiteljice od istog je uzeta i krv i urin radi analize i potrebnih vještačenja”, kazao je glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Istakli su i to da je Benjamin Spahović (1997.) uhapšen jer se sumnjiči da je u ulici Hamdije Kreševljakovića vozeći Porsche udario pješaka nanijevši mu teške tjelesne povrede.

Tereti se za “teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa” i “ugrožavanje javnog prometa”, a nakon kriminalističke obrade bit će predat u nadležnost Tužilaštva KS.

Dalje će se raditi na utvrđivanju svih okolnosti ove nesreće, a 16-godišnjak se trenutnu nalazi na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu gdje mu se ljekari bore za život.

Podsjetimo, teška saobraćajna nesreća se desila sinoć u 20:55 sati u ulici Hamdije Kreševljakovića kada je Benjamin Spahović terencem marke Porsche udario 16-godišnjaka. On je uhapšen sinoć u 01:40 sati.

Spahović je od ranije dobro poznat policiji i u više navrata je služio zatvorske kazne.

Vezani članci

PODIGNUTA OPTUŽNICA: Visočani lažirali dokumente

Visokoin.com

Policija traga za Šerakom i Hodžićem, zarobili i pretukli muškarca?!

Visokoin.com

Pune ruke posla za Tužilaštvo ZDK / U porodičnoj kući u Visokom psihički i fizički zlostavljao oca, majku i sestru

Visokoin.com

VISOKO: Osuđeni roditelji koji su dijete izgladnjivali i držali kao roba

Visokoin.com

U ulici Visočkih brigada konzumirao alkohol, pa počeo da plače i puca iz pištolja

Visokoin.com

Pretresom vozila u Visokom pronađena 3 kg droge

Visokoin.com