NATO ubio sedam vojnika u Pakistanu

Helikopteri NATO-a iz Afganistana neovlašteno su u subotu rano ujutro ušli u zračni prostor Pakistana na sjeverozapadu zemlje i napali pograničnu kontrolnu tačku pakistanske vojske, pri čemu je poginulo osam vojnika, a ranjeno je četiri, objavio je Reuters, pozivajući se na pakistanske obavještajne službe.

Taj će napad dodatno pogoršati odnose između SAD i Pakistana, koji su ionako napeti otkako su američki marinci, bez znanja Pakistana, u pakistanskom gradu Abotabadu izveli napad u kojem je ubijen vođa al-Kaide Osama bin Laden.

Glasnogovornik pakistanske vojske potvrdio je da je pred zoru u plemenskom području Mohmandu izveden napad u kojem je poginulo sedam vojnika i jedan časnik.

‘Ničim izazvani, helikopteri NATO-a izveli su napad na pakistansku kontrolnu tačku u pokrajini Mohmand u kojem je bilo žrtava, a pojedinosti još očekujemo’, rekao je jedan vojni glasnogovornik.

Dvojica pripadnika pakistanske obavještajne službe rekla su da je napad izveden na kontrolnu tačku Salala udaljenu 2,5 kilometara od granice s Afganistanom i da je ubijeno osam osoba, dok su četiri ranjene.

(VisokoIN)

Vezani članci

Hamza Alić sportista godine u BiH

Visokoin.com

Berlusconi: Bolje u zatvor nego na prinudni rad

Visokoin.com

Čovjek preminuo nakon ujeda krpelja

Visokoin.com

Srbija: Ugušili bebu i bacili je iz autmobila!

Visokoin.com

U Beogradu novi slučajevi oboljelih od groznice Zapadnog Nila

Visokoin.com

Španski mašinovođa optužen za smrt 78 ljudi

Visokoin.com