Nikšić: Današnja sjednica Vlade FBiH predstavlja ‘neformalno sijelo grupe ministara’

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić izjavio je da današnji nastavak 76. sjednice Vlade Federacije BiH, koji je zakazao zamjenik federalnog premijera Jerko Ivanković-Lijanović, predstavlja “neformalno sijelo grupe ministara”.

“To ne možemo nazvati sjednicom Vlade, već to jedino možemo okarakterisati kao neformalno sijelo grupe ministara” – kazao je Nikšić.

Podsjetio je da je već nekoliko puta jasno potcrtao da neće zakazivati sjednice Vlade FBiH dok se ne riješi pitanje nelegalnog poslovnika Vlade FBiH.

“Sve ono što je nužno i bitno, poput pitanja rješavanja problema u JP Željeznice FBiH, delegiraćemo Parlamentu FBiH sa zahtjevom da se razmatra” – dodao je premijer.

Ured Vlade Federacije BiH za zakonodavstvo i usklađenost sa propisima Evropske unije ranije je saopćio kako smatra da nisu ispunjeni uvjeti da zamjenik federalnog premijera može zakazati sjednicu ili nastavak sjednice Vlade Federacije BiH budući da premijer danas nije odsutan niti spriječen da obavlja svoje dužnosti, niti je odredio bilo kojeg od zamjenika premijera da sazove sjednicu.

Iz tih razloga, Ured za zakonodavstvo je obavijestio federalnog premijera Nikšića, njegove zamjenike Jerku Ivankovića Lijanovića i Desnicu Radivojevića, te Generalni sekreterijat i Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH da direktor i uposlenici Ureda neće prisustvovati nastavku 76. sjednice, jer ne žele sudjelovati u nezakonitom radu Vlade.

(VisokoIN/Fena)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Belmin Zukan: Visokom je potrebno kulturom i sportom bogato ljeto!!

Visokoin.com

Admir Babić (SDP): Koliko je Gradska uprava u zadnje tri godine pomogla nabavku udžbenika

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com