Nina Badrić, Tifa, Letu štuke i Emir & Frozen Camels na javnom dočeku Nove godine u Sarajevu

Nina Badrić i njen desetočlani bend, Mladen Vojičić Tifa, Letu štuke i Emir & Frozen Camels učesnici su ovogodišnjeg javnog centralnog dočeka Nove 2012. godine na Trgu djece Sarajeva, koji zajednički organiziraju Grad Sarajevo, Kanton Sarajevo, četiri gradske općine i Turistička zajednica KS-a.

Učesnike centralnog dočeka kao i dječijeg programa najavili su danas organizatori i naglasili da je ove godine doček veoma kvalitetan te da se može mjeriti s javnim dočecima mnogih svjetskih metropola, a održat će se pod sloganom “Godina snova” i “Želim da ti kažem šta sanjam”.

U okviru dječijeg programa na tri lokacije bit će odigrana predstava u produkciji Udruženja “Studio scena” pod nazivom “Veseli čas”. U predstavi igraju, pjevaju, plešu i glume djeca iz dječijeg hora “Suncokreti”, a mališanima će se pridružiti i Djed Mraz koji će im podijeliti novogodišnje paketiće.

Kako je na današnjoj pres-konferenciji kazao Benjamin Isović, savjetnik gradonačelnika i član Izvršnog odbora ovogodišnjeg dočeka na centralnoj bini, pjevat će i nedovoljno afirmirani sarajevski bend “Futavci”, što je još jedan dokaz da se na ovakvim manifestacijama pruža prilika mladim bendovima.

U okviru novogodišnjih praznika večeras će svečano biti otvoren Sarajevo Holiday Market kada će gradonačelnik Grada Sarajeva Alija Behmen upaliti svjećice na velikom boru što će postati i svojevrsna tradicija sarajevskog dočeka Nove godine.

Predsjednik Izvršnog odbora i zamjenik gradonačelnika Igor Kamočaji naglasio je da se i ove godine dužna pažnja posvetila sigurnosnoj situaciji u Sarajevu, te da će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo biti angažirani i za prevenciju prodaje i upotrebe pirotehničkih sredstava kao i nelegalne prodaje na novogodišnjim štandovima.

Za sve dodatne informacije organizatori su pokrenuli i Facebook kao i Twitter stranicu na kojoj će biti ažurirane informacije kako se budu mijenjale, a posjetitelji će moći ostavljati svoje komentare.

Na kraju je naglašeno da organizacija ovogodišnjeg novogodišnjeg dočeka ima isti budžet. Grad Sarajevo izdvojio je 80.000, Kanton Sarajevo i Turistička zajednica KS-a po 20.000, sarajevske općine Novi Grad, Novo Sarajevo i Centar po 10.000, a Općina Stari Grad izdvojila je 5.000 KM.

(VisokoIN/Fena)

Vezani članci

Aleksandra Prijović ide i na treću Zetru: Dva koncerta rasprodana u rekordnom roku, otvoren i treći termin…

Visokoin.com

Mirza Selimović objavio novu pjesmu „Plakaćeš“

Visokoin.com

Matea Kalajdžić: “Bez ljubavi, umjetnosti, interakcije sa drugim ljudima, nemoguće je živjeti!”

Visokoin.com

“Otrov”: Jelena Rozga snimila novi spot na auto otpadu

Visokoin.com

FANTOM SLOBODE

Visokoin.com

Sergej Ćetković otvara Sarajevo Music Stage

Visokoin.com