OHR pozdravio formiranje Vlade SBK-a

Visoki predstavnik Valentin Inzko pozdravio je danas vijest da je nakon više od godinu dana poslije izbora, u skladu s Ustavom i zakonom, formirana Vlada Srednjobosanskog kantona (SBK), saopćeno je iz OHR-a.Iako je, nažalost, trebalo toliko dugo, ovo je ipak pozitivan znak da politički lideri mogu postići sporazum u interesu njihovih birača.

– Nadam se da je ova vijest pozitivan signal da će stranački lideri okončati posao oko formiranja vlasti i u preostala dva kantona i na državnom nivou, izjavio je danas visoki predstavnik Valentin Inzko.

Po njegovim riječima, ovaj inicijalni korak, načinjen jučer u Travniku, mora djelovati kao katalizator.

– Šestorica političkih lidera moraju opravdati povjerenje koje su im birači ukazali prije godinu dana. Sada kada konačno imamo vladu u Srednjobosanskom kantonu, stranke koje su zastupljene u njoj moraju raditi na implementaciji reformi i unapređenju životnog standarda građana. Pažljivo ću pratiti rad nove kantonalne vlade u Travniku. Budući da se radi o širokoj koaliciji, očekujem da ova vlada pokaže značajno poboljšanje u odnosu na rad prethodne i da pokaže puno poštivanje Mirovnog sporazuma, izjavio je visoki predstavnik.

(VisokoIN/Fena)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Belmin Zukan: Visokom je potrebno kulturom i sportom bogato ljeto!!

Visokoin.com

Admir Babić (SDP): Koliko je Gradska uprava u zadnje tri godine pomogla nabavku udžbenika

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com