Ovo je plavuša iz Moldavije koja je omela ‘Kapetana Kukavicu’

U trenutku kada je brod Costa Concordia udario u stijenu nedaleko od italijanskog ostrva Giglio, kapetan Francesco Scettino bio je na komandnom mostu u društvu misteriozne plavuše, piše britanski “Daily Mail”.

Vjeruje se da je riječ o dvadesetpetogodišnjoj članici posade iz Moldavije, koju istražitelji nisu mogli da identifikuju zato što se ne nalazi na zvaničnom spisku.

Pretpostavlja se da je riječ o Domniki Cemortan, koja je vjerovatno primljena na posao bez potpisivanja ugovora, i da ju je Scettino odveo na most da bi je impresionirao.

Tužilac Francesco Veruzio zatražio je od policije da potraži ženu snimljenu na komandnom mostu Costa Concordie neposredno prije nego što je brod isplovio iz luke Čivitavekija, da bi se uveče nasukao na stijenu.

Smatra se da bi misteriozna plavuša mogla da bude ključni svjedok u razotkrivanju slijeda događaja prije nesreće. Očevici tvrde da je ona poznavala Scettina.

Istražitelji pokušavaju da otkriju gdje je ona bila u trentuku kada je Concordia udarila u stijenu. Postoji mogućnost da ova žena ima ključne informacije o tome šta se dešavalo u trenucima nakon pogubne plovidbe pored ostrva tokom koje je kapetan htio da “pozdravi” bivšeg kapetana.

Vjeruje se da je gospođica Cemortan iz Kišinjeva radila kao turistički vodič u kompaniji Costa Crochere, koja organizuje krstarenja. U kratkom intervjuu ona je stala u odbranu kapetana Scettina, ističući da je doprinio spasavanju života putnika i posade.

Italijski mediji pretpostavljaju da je riječ o istoj onoj plavuši koja je oko devet uveče, samo pola sata prije katastrofe, primjećena na večeri sa Scettinom, ali da je moguće i da je ona bila gost drugog oficira na brodu.

(VisokoIN)

Vezani članci

Hamza Alić sportista godine u BiH

Visokoin.com

Berlusconi: Bolje u zatvor nego na prinudni rad

Visokoin.com

Čovjek preminuo nakon ujeda krpelja

Visokoin.com

Srbija: Ugušili bebu i bacili je iz autmobila!

Visokoin.com

U Beogradu novi slučajevi oboljelih od groznice Zapadnog Nila

Visokoin.com

Španski mašinovođa optužen za smrt 78 ljudi

Visokoin.com