Panika u Kraljevu – Nezapamćeno: Oblak mušica napao grad (Foto)

Oblak mušica se oko 20 sati nadvio se nad Kraljevom u Srbiji. Za svega pola sata od insekata se nije vidjelo ništa. Padale su kao snijeg koji veje. Najviše ih je bilo oko lampiona, a trotoari i automobili su bili prekriveni mušicama.

U jednom trenutku, uslijed panike koja je zavladala među brojnim šetačima, na Trgu srpskih ratnika uskoro nije bilo nikog. Bašte kafića i šetalište su se začas ispraznili. Kroz ulične svjetiljke su se samo nazirali oblaci insekata

Kako smo doznali u Vatrogasnoj četi u Kraljevu, zabilježen je veliki broj poziva građana, ali su oni bili nemoćni da bilo šta urade, osim da ih savjetuju da zatvore prozore u kućama i stanovima.

Prema riječima Miodraga Rajkovića iz Veterinarskog instituta u Kraljevu, u pitanju je pojava prouzrokovana vlagom i visokom temperaturom, zbog kojih je skraćen ciklus razvoja insekata koji su se namnožili u velikom broju.

musice3

U pitanju su providne mušice koje ne ujedaju, ali ih ima toliko da građanima Kraljeva koji su se zatekli na Gradskom keju ili u centru grada ulaze u nos, oči, usta, zbog čega ljudi ulaze u domove.

Čak i stariji građani Kraljeva potvrdili su da nešto slično nisu nikada doživjeli. Ove providne mušice zaposjele su sve svjetleće površine u centru grada formirajući srebrnaste zidove.

(VisokoIN/Blic)

Vezani članci

Hamza Alić sportista godine u BiH

Visokoin.com

Berlusconi: Bolje u zatvor nego na prinudni rad

Visokoin.com

Čovjek preminuo nakon ujeda krpelja

Visokoin.com

Srbija: Ugušili bebu i bacili je iz autmobila!

Visokoin.com

U Beogradu novi slučajevi oboljelih od groznice Zapadnog Nila

Visokoin.com

Španski mašinovođa optužen za smrt 78 ljudi

Visokoin.com