Proglašeni najuspješniji sportisti Visokog za 2021.godinu

U Kulturnom centru Altindag večeras je održana tradicionalna manifestacija Izbora najboljih sportista grada Visoko za 2021.godinu, pod pokroviteljstvom Grada Visoko i gradonačelnika Mirze Ganića. Organizator izbora je kao i svake godine Sportski savez Grada Visoko, a u godini koja je iza nas, i koja je bila teška u svim sferama života, pa tako i u sportu, za najuspješnijeg sportistu Visokog u 2021.godini proglašena je Elvedina Muzaferija. Najuspješniji sportista senior u muškoj konkurenciji je Edin Šahinović (Aeroklub „Izet Kurtalić“ Visoko), dok je najuspješnija sportistkinja Elvedina Muzaferija.

Najuspješniji trener je Edin Kajević (TKD „Bosna“ Visoko), a najuspješnija ekipa je Streljački klub „Visoko“. Najuspješnija seniorska sportska organizacija (ženska) je KRG „Visoko“, dok je u muškoj konkurenciji to Streljački klub „Visoko“. Dodijeljene su i specijalne nagrade za Merjem Matarađija (KRG „Ritam“ Visoko), Saru Bečarević ( KRG „Visoko“), Aminu Lepić – Mlivić ( KRG „Visoko“), Armina Nesirena ( Aeroklub „Izet Kurtalić“), Hamzu Hasića ( TKD „Crni labudovi“ Visoko), te Amara i Dinju Konjičanina (Rukometne sudije).

Kod mlađih kadeta najuspješnija je kadetkinja Emina Smajlović ( Karate klub „Fudokan“ Visoko), a kadet Kenan Zukan ( Karate klub „Fudokan“ Visoko).

Kod kadeta najuspješniji je Fahrudin Adilović (TKD „Bosna“ Visoko) i kadetkinja Tajma Kajević (TKD „Bosna“), dok je kod juniorki najuspješnija Sajra Kajević (TKD „Bosna“), a junior Davud Mešinović (TKD „Bosna“)

Najuspješniji sportisti po granama sporta su: Lejla Hodžić (ŽRK „Ilidža“), Harun Abazović (TKD „Crni labudovi“), Arnela Bećković (KRG „Ritam“) i Kanita Šabanović (plivanje).

Proglašeni su i najuspješniji sportisti – osobe sa invaliditetom a to su Mevlida Lemeš i Esad Novokmet – Rora.

Najuspješniji sportski radnik osoba s invaliditetom je Kemal Kardaš.

Dodijeljena su i posebna priznanja za Adis Muratovića (KK „Fudokan“), Lamiju Ismić (KRG „Visoko), Amnu Zerdo (TKD „Crni labudovi“), Ajnu Baković ( Karate klub „Visoko“), Farisa Adilovića (TKD „Crni Labudovi“) i Nejru Muslija (KRG „Ritam“).

Sportski novinar 2021.godine je Neven Krajišnik, nagrade za životno djelo su dobili Nijaz Šahinović, Omer Karavdić, Salih Hadžialić i Ermin Korjenić – Germa (posthumno).

Sportski radnici 2021.godine Raif Ahmić i Edin Kajević, a nagrade Gradskog nogometnog saveza dobili su NK „Zmaj“ kao najuspješniji klub, Elmir Puščul kao najuspješniji igrač, te Eldin Bešlić najuspješniji strijelac i najuspješniji trener Mirnes Mušinbegović.

Posebno priznanje za ogroman doprinos i podršku visočkom sportu u godini koja je iza nas, Sportski savez Grada Visoko dodijelio je gradonačelniku Mirzi Ganiću.

Vezani članci

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Sretan 7. april – Dan oslobođenja Grada Visokog od fašizma

Visokoin.com

Nole se kući u BiH: Visoko ga zauvijek kupilo

Visokoin.com

Tvrtko I Kotromanić: 633. godišnjica smrti prvog bosanskog kralja

Visokoin.com

Grad Visoko sa 11.070 zaposlenih na trinaestom mjestu u FBiH po broju zaposlenih

Visokoin.com

Bio je konobar, danas je poznati YouTuber Nuni: 38 dana strimovao 24 sata dnevno

Visokoin.com