Prometni kolaps u Zagrebu

Snijeg koji drugi dan neprekidno pada u većem dijelu Hrvatske uzrokovao je teškoće u prometu. U Zagrebu je do 9 sati palo oko 35 centimetara snijega, a na području zagrebačke zračne luke izmjereno je 40 centimetara.

Glavni prijevoznik putnika u Zagreb ZET jutros je izvijestio da je Zimska služba cijelu noć bila na terenu kako bi građanima Zagreba omogućila da na prvi dan radnog tjedna, unatoč obilnim snježnim padalinama, mogu krenuti na posao.

Kako građani javljaju iz raznih dijelova Zagreba, za razne radio postaje, vlada prometni kolaps. Građani su ogorčeni jer su ceste donekle očišćene, no tramvajska i autobusna stajališta puna su snijega i bljuzge.

ZET građane moli za strpljenje i razumijevanje s obzirom na vremenske uvjete. Iz Hrvatskih željeznica su priopćili da u gradsko-prigradskom prijevozu vlakovi voze uz velike poteškoće i kasne između 5 i 30 minuta. U zagrebačkoj zračnoj luci dopisnik Anadolije doznaje da za sada snježne padaline nisu uzrokovale teškoće u prometu zrakoplova.

U Zagrebu bi poslijepodne snijeg mogao prijeći u kišu koja se može smrzavati na tlu. Temperatura zraka uglavnom su između -1 i 1 °C.

Zbog snijega, promet teče otežano u Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, Lici, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zimski su uvjeti proglašeni na većini autocesta, državnih i županijskih cesta.

(VisokoIN)

Vezani članci

Hamza Alić sportista godine u BiH

Visokoin.com

Berlusconi: Bolje u zatvor nego na prinudni rad

Visokoin.com

Čovjek preminuo nakon ujeda krpelja

Visokoin.com

Srbija: Ugušili bebu i bacili je iz autmobila!

Visokoin.com

U Beogradu novi slučajevi oboljelih od groznice Zapadnog Nila

Visokoin.com

Španski mašinovođa optužen za smrt 78 ljudi

Visokoin.com