Pune ruke posla za Tužilaštvo ZDK / U porodičnoj kući u Visokom psihički i fizički zlostavljao oca, majku i sestru

Dvadesetpetogodišnji H. E. iz Sarajeva je optužen da je od 20. do 24. aprila ove godine u porodičnoj kući u Visokom psihički i fizički zlostavljao oca H. S, majku H. A. i sestru H. M.

STRAH I NESIGURNOST

On je, kako stoji u optužnici, majci i sestri prijetio da će ih ubiti, zapaliti, te im baciti bombu.

– Govorio im je da su kurve, a sestri je prijetio da će je fizički napasti. Jedne prilike ju je ošamario, a majci je psovao roditelje, dok je ocu H. S. rekao da će ga zapaliti kao i njegovu kuću. Potom je fizički nasrnuo na njega, iako je bio svjestan da ovakvim drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrožava mir i psihičko zdravlje članova svoje porodice sa kojima živi u zajedničkom kućanstvu. Sve ovo je kod H. S, H. A. i H. M. izazvalo osjećaj straha i nesigurnosti, stoji u optužnici koju je protiv mladića podiglo Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona. Ova pravosudna institucija je zbog istog djela optužila i 46-godišnjeg Dobojliju Dž. D.

On je, kako se navodi u optužnom aktu, suprugu i kćer vrijeđao nazivajući ih pogrdnim imenima. Sve se dešavalo u januaru ove godine u njihovoj porodičnoj kući.

VRIJEĐANJE

– On je 18. i 19. januara po dolasku kući, u vidno alkoholiziranom stanju, počeo razbijati stvari po kući, bacati stolice, galamiti, psovati i vrijeđati suprugu nazivajući je kurvom i drugim pogrdnim riječima. Psovao joj je oca i majku, nakon čega je počeo uznemiravati i vrijeđati kćer. Uz psovke joj je govorio da je ista majka, te da je kurva, navodi se u optužnici. Nakon svega je otišao u podrum kuće, gdje je zaspao i tu prenoćio. Optužnicu je potvrdio tešanjski Općinski sud, gdje će se optuženi uskoro naći radi izjašnjenja o krivici.

Vezani članci

Tadić: Bošnjacima uzet jedan mandat, HDZ nije tražio trećeg ministra u ZDK

VISOKOIN.COM

Bišćan “navukao” i premlatio pedofila: Čeka suđenje, a predator pobjegao iz BiH

VISOKOIN.COM

SAZNAJEMO: Nema poskupljenja cijene usluge odvoza komunalnog otpada

VISOKOIN.COM

U Visokom pronađena droga, jedna osoba uhapšena

VISOKOIN.COM

Otvorena kolektivna izložba amaterskih likovnih stvaralaca Visokog

VISOKOIN.COM

Milica Todorović: Obožavam grad Visoko jer ima nevjerojatnu energiju

VISOKOIN.COM