Putin: Snowden će napustiti Rusiju čim bude mogao

Predsjednik Rusije Vladimir Putin u ponedjeljak je izjavio da će bivši američki obavještajac Edward Snowden, koji se već tri nedjelje nalazi na moskovskom aerodromu, otići iz Rusije čim bude mogao.

On je optužio Washington da sprečava odbjeglog bivšeg agenta da napusti Rusiju u koju je stigao 23. juna iz Hong Konga, prenose agencije.

“On je došao na našu teritoriju nepozvan. SAD su same zaplašile sve druge zemlje, niko neće da ga primi, što znači da su ga one, u suštini, same zarobile na našoj teritoriji”, rekao je Putin.

Ruski predsjednik je, takođe, kazao da je uočio znake da Snowden razmišlja da prekine “političku aktivnost” usmjerenu protiv SAD, prenosi Tanjug.

Snowden je početkom juna objelodanio tajni nalog suda kojim su specijalne službe SAD dobile pristup svim pozivima najvećeg američkog mobilnog operatera “Verizon”.

Objavio je i podatke o supertajnom programu svog bivšeg poslodavca, američke Nacionalne bezbjednosne agencije (NSA) “Prizma”, koji omogućava praćenje elektronske komunikacije na najvećim Internet sajtovima.

(VisokoIN)

Vezani članci

Hamza Alić sportista godine u BiH

Visokoin.com

Berlusconi: Bolje u zatvor nego na prinudni rad

Visokoin.com

Čovjek preminuo nakon ujeda krpelja

Visokoin.com

Srbija: Ugušili bebu i bacili je iz autmobila!

Visokoin.com

U Beogradu novi slučajevi oboljelih od groznice Zapadnog Nila

Visokoin.com

Španski mašinovođa optužen za smrt 78 ljudi

Visokoin.com