REAGOVANJA: Zahtjev za objavom teksta o puštanju na slobodu Belmina Debelca

Nakon što smo danas (31.03.) objavili zvanično saopćenje za javnost MUP-a ZDK (Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje), na našu email adresu je stiglo reagovanje advokatice Ene Čabaravdić, a u vezi sa hapšenjem i puštanjem na slobodu njenog klijenta koje prenosimo u cjelosti:

Poštovani, kao braniteljica Debelac Belmina, obraćam Vam se sa zahtjevom da objavite tekst u vezi sa puštanjem na slobodu mog branjenika Debelac Belmina. Naime, danas ste objavili članak o danas aktuelnoj akciji “Meta”, gdje ste neosnovano i mimo Ustavnih pravila, tj.prava na zaštitu privatnosti, objavili fotografiju privođenja mog klijenta na kojoj nije cenzurisano lice mog klijenta, a što je suprotno Smjernicama o zaštiti privatnosti u medijima i Zakonu o zaštiti ličnih podataka BiH.

U prilog tvrdnje da je moj klijent neosnovano lišen slobode i po naredbi postupajućeg tužitelja pusten na slobodu, dostavljam Vam Zapisnik o otpustu osobe lišene slobode od 31.3.2022.godine MUP Zenica.

Vezani članci

Kantonalno tužilaštvo ZDK tražilo pritvor za Mahira Očuza, supruga bh. manekenke Džejle, i policajca iz Visokog Murisa Suljića

VISOKOIN.COM

Na granici uhapšen Mahir Očuz, traga se za Refikom Kurgašem iz Visokog

VISOKOIN.COM

Akcija “Meta” / Uhapšen policijski službenik Policijske stanice Visoko

VISOKOIN.COM