Kantonalno tužilaštvo ZDK tražilo pritvor za Mahira Očuza, supruga bh. manekenke Džejle, i policajca iz Visokog Murisa Suljića

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, nakon ispitivanja osumnjičenih lica, koja su lišena slobode tokom jučerašnje akcije kodnog naziva “Meta”, danas je podijelo Općinskom sudu u Visokom, prijedlog za određivanje mjere pritvora za dvije osobe.

U pitanju su osumnjičena lica inicijala S.M. i O.M.

Kako navode iz Kantonalnog Tužilaštva ZDK, predlaže se određivanje pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je lice S.M. počinilo produženo krivično djelo Odavanje službene tajne iz člana 388. stav 3. u vezi sa stavom 1. i članom 55. KZ F BiH, i krivično djelo pripremanje krivičnog djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge iz člana 339. u vezi sa članom 238. stav 1. KZ F BiH, a da je lice inicijala O.M. počinilo produženo krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge iz 238. stav 1. u vezi sa članom 55. KZ F BiH.

– Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora jer naročite okolnosti ukazuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače /pritvorski razlog iz člana 146. stav 1. tačka b) ZKP FBiH/ i jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, a za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora najmanje 3 godine ili teža kazna /pritvorski razlog iz člana 146. stav 1. tačka c) ZKP F BiH/ – navodi se u saopćenju.

O prijedlogu za pritvor odlučit će sudija za prethodni postupak Općinskog suda u Visokom.

Kako je “Avaz” i jučer objavio osoba inicijala O.M. je Mahir Očuz, suprug bh. manekenke Džejle Glavović-Očuz, koja je također jučer lišena slobode, dok je osoba S. M. je Muris Suljić, policijski službenik u Policijskoj stanici Visoko.

Vezani članci

REAGOVANJA: Zahtjev za objavom teksta o puštanju na slobodu Belmina Debelca

Visokoin.com

Na granici uhapšen Mahir Očuz, traga se za Refikom Kurgašem iz Visokog

Visokoin.com

Akcija “Meta” / Uhapšen policijski službenik Policijske stanice Visoko

Visokoin.com