Na granici uhapšen Mahir Očuz, traga se za Refikom Kurgašem iz Visokog

Osobe koje su lišene slobode u današnjoj policijskoj akciji “Meta”, sumnjiče se da su, od juna 2020. do marta 2022. godine, na području Zeničko-dobojskog, Kantona Sarajevo i šire, a u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, nezakonito nabavljala, prometovala i prodavala opojna sredstva krajnjim konzumentima – kazala je u izjavi za medije portparolka Ureda policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK Aldina Alić.

-S. M., koji je također danas lišen slobode u okviru ovih aktivnosti, a radi se o policijskom službeniku Policijske stanice Visoko, sumnjiči se za izvršenje krivičnog djela odavanja službenih tajni i zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Akcija “Meta” / Uhapšen policijski službenik Policijske stanice Visoko

Ova se operativna akcija provodi u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva ZDK, a danas se postupalo po naredbama općinskih sudova u Zenici i Visokom. U ovim su akcijama aktivno sudjelovali policijski timovi Federalne uprave policije, kao i uprava MUP-ova KS, ZDK i Tuzalnskog kantona – istakla je Alić.

Pretresima su, napominje, pronađena i oduzeta “određena količina šprica i ampula sa sadržajima koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu” te koji će biti predmet daljnjih vještačenja i mjerenja. Pronađeno je i izuzeto “veći broj mobilnih telefonskih aparata, tri pištolja, jedna puška, pištoljska municija i drugi nedozvoljeni predmeti, koji će biti korišteni kao dokazi u daljnjem postupku”.

Ko su Džejla Glavović i Mahir Očuz: U braku od 2012., osvojio je inteligencijom i poštenjem

-Negdje oko 15.00 sati, pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine, slobode su na graničnom prijelazu lišili O. M., za kojim smo također intenzivno tragali i nad kojim će, nakon sprovođenja u službene prostorije Uprave policije MUP-a ZDK, biti zavedena krivična obrada. Za drugom osobom, K. R. iz Visokog, još uvijek tragamo i radimo na njegovom pronalasku – kazala je portparolka Alić.

Prema posljednjim informacijama, slobode su lišeni Muris Suljić, Alaudin Čorbo, Amir Pirić, Belmin Debelac, Mirza Avdibegović i Džejla Glavović-Očuz, dok je na graničnom prijelazu uhapšen Mahir Očuz. Traga se za Refikom Kurgašem iz Visokog.

(Autor:FENA)

Vezani članci

Kantonalno tužilaštvo ZDK tražilo pritvor za Mahira Očuza, supruga bh. manekenke Džejle, i policajca iz Visokog Murisa Suljića

Visokoin.com

REAGOVANJA: Zahtjev za objavom teksta o puštanju na slobodu Belmina Debelca

Visokoin.com

Akcija “Meta” / Uhapšen policijski službenik Policijske stanice Visoko

Visokoin.com