Saopćenje LDS BiH

Liberalno Demokratska Stranka smatra da nakon samita Evropske Unije u Briselu kojom je Unija izazove vlastite krize ekonomije i sudbinu Eura riješila jačanjem ekonomske integracije EU, Bosna i Hercegovina treba što je moguće prije uvesti euro kao vlastitu valutu.

Time će BiH ojačati kapacitet izvozno orijentiranih preduzeća te umanjiti rezultate makar dijela loših prognoza za BH ekonomiju sa ulaskom Hrvatske u EU.

LDS također ponavlja svoj zahtjev Predsjedništvu BiH da odmah, a najkasnije do kraja ove godine, Parlamentarnoj skupstini BiH izađe sa prijedlogom za sastav Vijeća ministara kao ekspertskog tijela.

Ova Vlada bi bez stranačkog opredjeljenja osigurala kandidacijski status BiH do narednog samita predviđenog u martu 2012., te u saradnji sa Predsjedništvom riješila pitanje vojne imovine kao preudslova za nastavak integracije BiH u NATO..

LDS je uvjeren da samo ova dva hitna iskoraka mogu vratiti BiH na kolosijek evropskih i evroatlanskih integracija.

LDS iskreno čestita Republici Hrvatskoj završetak njihovog evropskog puta uz očekivanje da nakon obnavljanja rada Sabora i njenog imenovanja u vrh prioriteta stavi konačnu markaciju državne granice između BiH i R Hrvatske kao najduže granice između jedne članice EU
i druge zemlje.

(VisokoIN)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Belmin Zukan: Visokom je potrebno kulturom i sportom bogato ljeto!!

Visokoin.com

Admir Babić (SDP): Koliko je Gradska uprava u zadnje tri godine pomogla nabavku udžbenika

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com