SBBBiH tužio Sulejmana Tihića

Povodom dijeljenja letaka protiv predsjednika Saveza za bolju budućnost BiH u režiji SDA, što inače nije prvi put, u kojem je objavljeno više kleveta zbog kojih su autori laži platili odštete za prijašnje tekstove, Savez za bolju budućnost je podnio tužbu protiv odgovornog lica SDA, kao izdavača, odnosno Sulejmana Tihića, stoji u saopćenju SBB-a BiH.

Obzirom da u letku nema imena urednika, iako SBB BiH raspolaže podatkom da je finansijer i naručilac ovog pamfleta Bakir Izetbegović, SBB BiH je danas podnio tužbu sa odštetnim zahtjevom protiv predsjednika SDA kao odgovornog lica.

Istovremeno, SBB BiH ističe da SDA koja je uništila zemlju treba da prestane sa pljačkom naroda preko radikalnog Izetbegovićevog klana, koji predvode bivši visoki oficiri KOS-a u liku Fikreta Muslimovića ili Nedžada Ajnadžića.

SBB BiH će stoga ispuniti svoje predizborno obećanje i tražiti da se donese zakon o lustraciji i službeno objave imena bivših udbaša i saradnika komunističkih tajnih službi, te im se zabrani političko djelovanje. To je inače obaveza i prema evropskom putu BiH.

Inače, zbog tačnog informiranja šire javnosti, KOS-ovac SDA Fikret Muslimović je presudom Općinskog suda u Sarajevu – Broj 650P045003 od 08. 08. 2010. godine – morao da isplati presjedniku SBB BiH Fahrudinu Radončiću odštetu za klevetu u iznosu od više hiljada KM, jer je istog lažno optužio da je tobože bio saradnik KOS-a, odnosno monstruozne zločinačke organizacije koju je upravo vodio njen predratni visoki oficir i šef Muslimović.

(VisokoIN/Fena)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Belmin Zukan: Visokom je potrebno kulturom i sportom bogato ljeto!!

Visokoin.com

Admir Babić (SDP): Koliko je Gradska uprava u zadnje tri godine pomogla nabavku udžbenika

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com