Sebija Izetbegović smijenjena iz Savjeta za nauku i umjetnost Senata UNSA

Profesorica na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović više nije u Savjetu za nauku i umjetnost Senata Univerziteta u Sarajevu, potvrdio je rektor UNSA Rifat Škrijelj.

Izetbegović je udaljena sa ove pozicije na inicijativu rektora Škrijelja, koji je to predložio Senatu UNSA, koji je sa 30 glasova za, tri protiv i tri suzdržana izglasao ovu odluku.

Kako nam je rekao Škrijelj, tri su razloga zbog kojih je on Senatu uputio ovu inicijativu.

“Prvi je taj što profesorica Izetbegović nije pokazivala aktivnosti u ovom Savjetu, bila je odsutna sa sjednica i uvijek je slala zamjenu. Drugi razlog je taj što je profesorica Izetbegović prihvatila mandat u Skupštini Kantona Sarajevo što je nespojivo s mjestom u Savjetu i, konačno, treći, a on se odnosi na sve aktivnosti u vezi sa provjerom diplome profesorice Izetbegović”, naveo je Škrijelj.

Kako je rekao, Izetbegović je bila članica Savjeta od 2011. godine, a na njeno mjesto će nakon smjene doći profesorica sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Maja Arslanagić Kalajdžić.

“Doktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Enra Suljić, koja je u Savjetu bila kao zamjena profesorici Izetbegović rekla je da ona nema ništa protiv da bude smjenjena s ove pozicije. Tako da možemo reći da je ova odluka donesena uz njenu saglasnost”, dodao je Škrijelj.

Vezani članci

Škrijelj: Izetbegović ima četiri dosijea, ni u jednom nema diplome magistra… Sve je bio šverc!

VISOKOIN.COM

Senat UNSA dao rok od 30 dana Sebiji Izetbegović

VISOKOIN.COM

“Prepis ispita Sebije Izetbegović na reciklažnom papiru ne smatra se dokumentom”

VISOKOIN.COM

Pod brojem dosjea Izetbegović upisana druga osoba

VISOKOIN.COM

Vijeće Medicinskog fakulteta u Sarajevu donijelo odluku o diplomi Izetbegović

VISOKOIN.COM

Otkrivaju se nove rupe u biografiji moćne supruge Bakira Izetbegovića: ‘Sultanija Sebija’ nema dokaza o završenom studiju u Zagrebu?!

VISOKOIN.COM