Slovenski par ilegalnom prodajom steroida zaradio 40 miliona eura

Slovenski bračni par uhapšen je prošle sedmice u Austriji pod sumnjom da je prodajom zabranjenih dopinških sredstava preko interneta u zadnjih deset godina ostvario protupravnu zaradu od gotovo 40 miliona eura, objavili su u utorak slovenski mediji pozivajući se na austrijske izvore.

Austrijski “Kronen Zeitung” navodi da su u svojoj pet miliona vrijednoj vili u Bad Kleinkirchenu, gdje su većinom živjeli, prošlog četvrtka uhapšeni 36-godišnjak i njegova supruga.

Slovenski državljani sada se nalaze u istražnom zatvoru u Klagenfurtu, prenosi Tanjug.

Istragu o njihovim aktivnostima austrijske su vlasti intenzivirale prošlog ljeta u saradnji s američkim istražnim tijelima zbog sumnje da su u zadnjih desetak godina prodajom anaboličkih steroida širom svijeta preko interneta zaradili 38,6 miliona eura.

Njihovi su advokati, prenose austrijski i slovenski mediji, izjavili da će se par protiviti izručenju SAD-u, gdje se za ilegalnu prodaju steroida može dobiti i do 20 godina zatvorske kazne.

Austrijska policija u međuvremenu istražuje njihove bankovne račune i poslove vezane na tržište nekretninama, te ispituje je li u ilegalnoj prodaji steroida uz uhapšeni par bilo i drugih učesnika.

(VisokoIN/Fena)

Vezani članci

Hamza Alić sportista godine u BiH

Visokoin.com

Berlusconi: Bolje u zatvor nego na prinudni rad

Visokoin.com

Čovjek preminuo nakon ujeda krpelja

Visokoin.com

Srbija: Ugušili bebu i bacili je iz autmobila!

Visokoin.com

U Beogradu novi slučajevi oboljelih od groznice Zapadnog Nila

Visokoin.com

Španski mašinovođa optužen za smrt 78 ljudi

Visokoin.com