Slučaj šokirao Floridu: Tijelo nestalog dječaka, čija je majka ubijena, pronađeno u ustima aligatora

Tijelo nestalog dvogodišnjeg dječaka pronađeno je u ustima aligatora nakon što je njegova majka pronađena izbodena na smrt u svom stanu.

Taylen Mosley iz St. Petersburga na Floridi prijavljen je kao nestao u četvrtak nakon što je njegova majka Pashun Jeffery (20) pronađena mrtva u svom stanu u Lincoln Shoresu od uboda nožem.

U petak navečer, Taylen je pronađen mrtav u aligatorovim ustima u parku Dell Holmes – oko 16 kilometara od doma njegove majke. Policajci su potvrdili da se radi o dječačiću nakon što su ubili životinju. Medicinski vještak utvrđuje uzrok njegove smrti.

“Nismo ga htjeli pronaći na ovaj način, ali sada barem možemo donekle zatvoriti slučaj za obitelj”, rekao je načelnik policije Anthony Holloway. “Žao nam je što je moralo ovako završiti.”

Taylenov otac Thomas Mosley (21), optužen je za dvije tačke ubistva prvog stepena.

Thomas se prijavio u bolnicu i navodno je bio prekriven posjekotinama na rukama i šakama, piše NBC News. I dalje u bolnici.

Thomas nije razgovarao s istražiteljima. Holloway je rekao: “Otac ne razgovara s nama.”

Susjedi su rekli da su te noći oko 8.30 čuli glasnu galamu u blizini stana, ali nisu zvali policiju… Ubrzo nakon meteža u stanu, Thomas se pojavio u kući svoje majke sav u posjekotinama.

Policija je, pak, mjesto zločina opisala kao ‘vrlo nasilno’.