Srbija: Tinejdžer izvršio samoubistvo zbog duga od 500 eura

Dvojica sedamnaestogodišnjaka iz Aleksinca uhapšeni su i određen im je jednomjesečni pritvor nakon što je njihov vršnjak u petak izvršio samoubistvo u aleksinačkom selu Rutevac, potvrđeno je u Višem sudu u Nišu.

Sedamnaestogodišnji Nikola Vrećić, učenik drugog razreda Srednje tehničke škole “Prota Stevan Dimitrijević” u Aleksincu, pucao je sebi u glavu iz očeve lovačke puške zbog, kako se pretpostavlja, duga od 500 eura.

Dan poslije samoubistva mladića, policija je uhapsila njegove vršnjake N.Đ. i M.P. zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo iznude u pokušaju. Policijska uprava Niš nije saopštila nikakve detalje, zato što je istraga u toku ali i zbog toga što je riječ o maloljetnicima.

Porodica stradalog mladića potvrdila je da su u sinovljevom mobilnom telefonu pronašli SMS poruku u kojoj njegovi školski drugovi traže da vrati dug od 500 eura. Roditelji tvrde da nisu znali za dječakov problem.

Vrećići su ispričali da im se sin nijednog trenutka nije požalio da ima bilo kakav problem u životu, niti je svojim ponašanjem pokazivao da ga nešto muči, prenose beogradski mediji.

Direktor Srednje tehničke škole u Aleksincu Dragan Petković rekao je da je u razgovoru sa roditeljima uhapšenih mladića saznao da je novac zaista pozajmljen. Jedan od drugova je, kako navodi, prodao porodični zlatni nakit da bi pomogao drugu.

(VisokoIN/Srna)

Vezani članci

Hamza Alić sportista godine u BiH

Visokoin.com

Berlusconi: Bolje u zatvor nego na prinudni rad

Visokoin.com

Čovjek preminuo nakon ujeda krpelja

Visokoin.com

Srbija: Ugušili bebu i bacili je iz autmobila!

Visokoin.com

U Beogradu novi slučajevi oboljelih od groznice Zapadnog Nila

Visokoin.com

Španski mašinovođa optužen za smrt 78 ljudi

Visokoin.com