Suljagić: Ne mora se SDA prilogađavati SDP-u, ali bi trebala da se prilagodi 21. vijeku ili barem da uđe u dvadeseti vijek!

Ministar obrazovanja i nauke u Vladi Kantona Sarajevo Emir Suljagić uputio je rakaciju na današnje reagiranje KO SDA koji je kako je navedeno “iznenađen proizvoljnim ocjenama i teškim kvalifikacijama koje je na račun ove Stranke u domaćim medijima izrekao Emir Suljagić”. Reakciju ministra Suljagića prenosimo u cjelosti.

– Reakcija KO SDA dokazuje da sam imao pravo kada sam rekao da u sarajevskoj SDA ne postoje Aktiv i Povjereništvo, nego samo deklarisana i nedeklarisana politika te stranke. SDA je jedinstvena kada treba spriječiti provođenje promjena i obaveza koje je preuzela potpisivanjem Platforme. SDP je povjerenje građana dobila ne kao alternativa bilo kojoj stranci, nego kao alternativa nasljeđenom stanju i ima i pravo i obavezu da to stanje mijenja. O “trezvenoj” politici SDA u posljednjih 15 godina najrječitije govori činjenica da nam u 2011. godini, isključuju vodu u 12 sati naveče, a autobusi javnog saobraćaja nemaju goriva u sedam ujutro. Na koncu, ne mora se SDA prilogađavati SDP-u, ali bi trebala da se prilagodi 21. vijeku. Ili barem, u duhu kompromisa, odluči da uđe u dvadeseti vijek, jer su još uvijek u devetnaestom – izjavio je ministar Suljagić.

(VisokoIN)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Belmin Zukan: Visokom je potrebno kulturom i sportom bogato ljeto!!

Visokoin.com

Admir Babić (SDP): Koliko je Gradska uprava u zadnje tri godine pomogla nabavku udžbenika

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com