Sutra pretežno sunčano, u drugoj polovini dana mogući lokalni pljuskovi

U BiH sutra će biti pretežno sunčano, dok su u drugoj polovini dana, uz umjeren razvoj oblačnosti, mogući kratkotrajni lokalni pljuskovi.

Najniža jutarnja temperatura vazduha između 17 i 23, na jugu Hercegovine od 20 do 25 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura od 33 do 38 stepeni.

U BiH je danas sunčano. U meteoalarmu, koji sliži za upozoravanje na opasne vremenske pojave u cijeloj Evropi, danas i sutra upozorenje za BiH je narandžasto, a regija Banjaluke i Višegrada ima crveno upozorenje.

Temperatura vazduha izmjerena u 14.00 časova: Čemerno 28, Han Pijesak 30, Ivan-sedlo, Neum i Sokolac, Gacko, Nevesinje 32, Mlječanica i Srebrenica 34, Derventa, Livno, Bileća, Šipovo i Trebinje 35, Sarajevo, Tuzla, Bijeljina, Bugojno, Doboj, Prijedor, Sanski Most i Zvornik 36, Banjaluka, Drinić i Stolac 37, Mostar, Zenica i Višegrad 38 Celzijusovih stepeni.

Prema prognizama meteorologa, u utorak, 3. jula, biće sunčano i vruće vrijeme. Tokom popodneva i večeri od zapada preko centralnih predjela do istoka doći će do razvoja oblaka koji će, ponegdje, donijeti pljuskove sa grmljavinom i kratkotrajno osvježenje.

Ponegdje su moguće i lokalne nepogode sa pojavom grada. Najviša dnevna temperatura vazduha od 30 do 35, na jugu i istoku do 38, a na planinama od 27 stepeni.

U srijedu, 4. jula, biće sunčano i vruće, samo mjestimično tokom popodneva i večeri na zapadu i istoku zemlje doći će do razvoja oblaka koji mogu donijeti kratkotrajne pljuskove.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 31 do 36, na jugu i istoku do 38, a na planinama od 28 stepeni.

U četvrtak, 5. jula, nastavlja se sunčano i vruće vrijeme, uz moguće naoblačenje tokom popodneva i večeri koji mogu donijeti kratkotrajne pljuskove ili lokalne nepogode praćene gradom. Najviša dnevna temperatura vazduha od 32 do 38, na jugu i ponegdje na istoku i do 40, a na planinama od 28 stepeni.

(VisokoIN/Srna)

Vezani članci

AccuWeather objavio vremensku prognozu za ljeto

Visokoin.com

FHMZ objavio kakva nas zima očekuje

Visokoin.com

Početak decembra donosi promjenu vremenskih prilika

Visokoin.com

Oblačno vrijeme u subotu, kiša širom BiH tokom noći na nedjelju

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com