Tragedija u Petrinji: Muškarac poginuo u padu s krova

U Petrinji je danas, oko 10 sati, za vrijeme radova, s krova pao muškarac koji je od zadobivenih ozljeda preminuo,, potvrđeno je za HRT u PU Sisačko-moslavačka.

Vatrogasci i dalje pomažu nastradalom području Sisačko-moslavačke županije, a dvojica su ozlijeđena na terenu gdje rade u teškim uvjetima i na oštećenim objektima. Tako je dosad ozlijeđeno ukupno šest vatrogasaca. Vatrogasci su radili noćas, a nastavljaju i danas raditi na uklanjanju oštećenih dimnjaka, sanaciji krovišta, uklanjanju crjepova, osiguravanju ruševnih mjesta te drugih zadaća u svrhu spašavanja i zaštite ljudskih života, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Tijekom jutra je obavljena i smjena kako bi se dio vatrogasaca mogao odmoriti. Sve dislocirane snage iz drugih županija bile su raspoređene na području Siska, Petrinje i Gline te općine Majur kod Hrvatske Kostajnice.

Tijekom 2. siječnja, osim svih raspoloživih vatrogasnih snaga Sisačko-moslavačke županije, bilo je angažirano ukupno 488 vatrogasaca sa 122 vatrogasnih vozila iz 17 drugih vatrogasnih zajednica županija te Državna vatrogasna intervencijska postrojba Dubrovnik HVZ-a.

Vatrogasne snage su i tijekom noći bile na obilasku terena, a saniranje posljedica ovog razornog potresa vatrogasne snage (uz svakako i HGSS, Oružane snage RH, Crveni Križ i dr.) nastavljaju dokle bude potrebe za njihovim angažiranjem.

Na teren stiže i psiholog

Vatrogasci rade u teškim uvjetima, na oštećenim objektima i velikoj visini gdje stalno prijeti opasnost od urušavanja i pada predmeta. Prilikom rada na objektima dva vatrogasca iz DVD-a Kupinečki Kraljevec i Gračani su ozlijeđena. Ukupno do sada bilježimo 6 ozlijeđenih vatrogasaca. Do sada su ozlijeđeni i vatrogasci JVP-a Split, DVD-a Otočac, DVIP-a Dubrovnik te DVD-a Novalja.

Budući da ovakvi uvjeti rada izazivaju težak psihički napor za sve službe uključene u spašavanje, u pomoć vatrogascima raspoređenima na terenu stiže psiholog.

– Hrvatska vatrogasna zajednica osigurala je pružanje psihološke potpore vatrogascima na terenu, s posebnim naglaskom na ozlijeđene vatrogasce, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Vezani članci

DRŽAVNI INSPEKTORAT U Hrvatskoj povučeni fileti skuše iz prodaje, mogu izazvati ozljede usne šupljine

Visokoin.com

Stefanović: Dio pronađenog oružja sa ratišta iz Hrvatske i BIH

Visokoin.com

Snimatelj pao na leđa, ministar Hasanbegović hladno produžio dalje

Visokoin.com

Branimir Glavaš iz Mostara krenuo kući u Osijek

Visokoin.com

Izlazne ankete: Kitarović 51,4%, Josipović 48,6%

Visokoin.com

Hrvatska nije ostvarila san, Danci u finalu EP-a u rukometu

Visokoin.com