Uhapšena još trojica osumnjičenih za teroristički napad u Moskvi

Basmanski sud u Moskvi uhapsio je još trojicu osumnjičenih koji su navodno povezani sa smrtonosnim terorističkim napadom na Krokus siti hol u petak, saopštila je pres služba suda. Privedeni će ostati u pritvoru najmanje do 22. maja, piše Raša tudej.

Dan ranije, isti sud je odobrio hapšenje četvorice muškaraca za koje istražitelji vjeruju da su izvršili pucnjavu, u kojoj su poginule najmanje 133 osobe, a na desetine je ranjeno.

Basmanski okružni sud u Moskvi odobrio je hapšenje Aminčona Islomova u slučaju terorističkog napada na moskovski Kroku siti hol.

Aminčonu Islomovu određuje se pritvor do 22. maja, navodi se u sudskoj odluci.

Sudsko saslušanje održan je iza zatvorenih vrata.

Ranije je sud uhapsio Dilovara i Isroila Islomova u istom slučaju. Trojica su optužena prema odredbi b, člana 3, člana 205 ruskog Krivičnog zakonika (teroristički napad počinjen od strane grupe lica), za šta je predviđena kazna do doživotnog zatvora.

Aminčon i Dilovar Islomovi su braća, a Isroil Islomov je njihov otac. Sva trojica su rođena u Dušanbeu. Braća su ruski državljani, dok je otac državljanin Tadžikistana. Dilovar Islomov je oženjen i ima dijete, radio je kao taksista. Aminčon Islomov ima sedmoro djece sa dvije žene. Isroil Islomov živi u Tveru.

Ranije je Basmanski okružni sud uhapsio četiri izvršioca napada: Dalerdjona Mirzojeva, Saidakramija Račabalizodu, Šamsidina Faridunija i Faizova.

Uveče 22. marta teroristički napad ciljao je koncertnu dvoranu Krokus Siti Hol u Krasnogorsku, Moskovskoj oblasti, nedaleko od Moskve. Prema podacima ruske istražne komisije, trenutni broj žrtava je 137, ali može rasti. Ministarstvo zdravlja Moskovske oblasti saopštilo je da su 182 osobe povrijeđene.

Uhapšeno je jedanaest osoba koje se sumnjiče da su bile uključene u teroristički napad, uključujući četiri naoružana napadača koji su uhapšeni u Brjansk regionu, jugozapadno od Moskve, dok su pokušavali da se sakriju prelazeći obližnju ukrajinsku granicu, piše Raša Tudej.

Vezani članci

Uhapšeno osam osoba zbog ratnih zločina

Visokoin.com

Racije i hapšenja zbog droge u Visokom

Visokoin.com

VISOKO: R.E. lišen slobode zbog posjedovanja droge

Visokoin.com

Zaplijenjeno više od tri kilograma droge: Uhapšena četiri dilera, pretresi još traju

Visokoin.com

Ringišpil: Dosad 17 uhapšenih u Visokom, Kiseljaku, Ljubuškom, na Palama…

Visokoin.com

F.J. lišen slobode zbog posjedovanja opojnih droga

Visokoin.com