Vispak realizovao projekat „Gradimo zajedno bolju BiH“

U periodu od sredine februara do sredine marta 2015. godine realizovan je pilot projekat AS grupacije pod nazivom „Gradimo zajedno bolju BiH“. Ovaj projekat je podrazumijevao uključivanje učenika osnovnih škola sa područja cijele općine Zavidovići i to na način da osnovci učestvuju na konkursu sa temom: „Naša tradicija uz Zlatnu džezvu“. Projektom je obuhvaćeno čak 3.500 učenika osnovnih škola u općini Zavidovići, dok je na već pomenuti konkurs pristiglo oko 1.000 radova učenika od prvog do devetog razreda.

djeca_vispak1

Na ovaj način, osnovci sa područja općine Zavidovići su dali svoj doprinos u očuvanju tradicije Bosne i Hercegovine, kao i značajan kreativni doprinos razvoju jednog od najznačajnijih bosankohercegovačkih brendova – naše Zlatne džezve. Budućnost naše domovine su upravo naša djeca koja su učestvovanjem u ovom projektu obavezala kompaniju Vispak na posvećenost pri održavanju značaja brenda Zlatna džezva i koja su zajedno sa kompanijom napravila korak naprijed u izgradnji bolje budućnosti u našoj Bosni i Hercegovini. Glavni ciljevi projekta bili su očuvanje tradicije Bosne i Hercegovine i druženje sa osnovcima, te poticanje osnovaca na međusobno druženje i dijalog.

djeca_vispak2

Nagrade za najbolje radove dodijeljene su jučer na završnoj manifestaciji koja je održana u Domu kulture u Zavidovićima i na kojoj je bilo čak 500 posjetioca. Podijeljeno je oko 1.000 certifikata za sudjelovanje na konkursu realizovanom u sklopu pomenutog projekta. Također, podijeljeno je oko 50 nagrada za najbolje, kao i 9 glavnih nagrada – tableta. Posjetioci su pohvalili pilot projekat kompanije Vispak, kao i završnu manifestaciju na kojoj su učestvovali učenici i nastavnici osnovnih škola koje su učestvovale i na projektu. Direktori osnovnih škola su u svojim obraćanjima zahvalili kompaniji Vispak na odličnoj realizaciji projekta, kao i posjetama svim osnovnim škola u općini Zavidovići.

Vispak se zahvaljuje svim učesnicima projekta, posebno našoj djeci zbog odlične kreativnosti i mašte, te im obećava da će Zlatna džezva i dalje ostati čuvar tradicije Bosne i Hercegovine.

Pogledajte i kratki video, odnosno izjavu koordinatorice projekta Nine Bijedić – Mujanović, kao i fotografije sa završne manifestacije.

(VisokoIN)

Vezani članci

Održana edukacija za uposlenike “Vispak” d.d. Visoko

Visokoin.com

Potvrđen najviši nivo kvalitete sigurnosti hrane u kompaniji Vispak

Visokoin.com

Armin Hodžić je čovjek koji stoji iza Mak Zara čokolada: Ljubav je tajni i najvažniji sastojak naših proizvoda

Visokoin.com

Osam godina od akvizicije Vispaka

Visokoin.com

Vispak i Klas među pet najboljih domaćih brandova u BiH

Visokoin.com

Sarajlije i turisti degustovali kafu iz najveće džezve na svijetu!

Visokoin.com