Zastupnici u Parlamentu FBiH odgovarali na pitanja Mostaraca

U organizaciji Centara civilnih inicijativa (CCI), večeras je u Mostaru održana javna tribina na kojoj su sudjelovali zastupnici Parlamenta Federacije BiH koji su biračima u svojoj izbornoj jedinici, odnosno u Mostaru, predstavili dosadašnje rezultate u radu te odgovarali građanima na pitanja izravno vezana za probleme u Federaciji BiH.

Zastupnici Ljilja Zovko (HDZ BiH), Nihad Alikadić (SBB), Srećko Boras (HDZ 1990.), Edin Mušić (SDA), te Zoran Perić (SDP) govorili su o uspostavi federalne, odnosno županijske vlasti, o kadrovskim promjenama koje su uslijedile nakon uspostave vlasti, zatim o ekonomskom razvoju FBiH, te o svom angažmanu i inicijativama.

Građane je posebice zanimalo nedonošenje zakona o porodiljinom i dječjem doplatku, te zakona o zaštiti obitelji od nasilja i zakona o zdravstvenoj zaštiti na federalnoj, odnosno županijskoj razini.

Po riječima projekt menadžera iz CCI-ja Dalide Demirović, CCI već pet godina provodi aktivnosti monitoringa rada parlamenta i vlada na razini županije, entiteta i države BiH s ciljem poboljšanja transparentnosti rada institucija zakonodavne i izvršne vlasti te povećanja odgovornosti, učinkovitosti i efektivnosti njihovog rada.

“Posebnu pozornost posvećujemo pojedinačnom doprinosu izaslanika i zastupnika u svim segmentima njihovog rada, što redovito predstavljeno bh. građanima kroz objavu naših kvartalnih izvješća”, kazala je menadžerica Demirović.

Prema izvješću CCI-ja, u razdoblju od 1. siječnja do 30. rujna 2011. godine po jednu inicijativu u Parlamentu FBiH dali su zastupnici Nihad Alikadić (SBB) i Zoran Perić (SDP), dok su zastupnici Nihad Alikadić (SBB) i Nihad Mušić (SDA) imali su najviše prijedloga. Tijekom spomenutog razdoblja najviše pitanja postavila zastupnica Ljulja Zovko (HDZ BiH).

(VisokoIN/Fena)

Vezani članci

Belmin Zukan: Visokom je potrebno kulturom i sportom bogato ljeto!!

Visokoin.com

Admir Babić (SDP): Koliko je Gradska uprava u zadnje tri godine pomogla nabavku udžbenika

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

Visokoin.com