Amel Tuka iz Tokija: Ulazak u finale poklanjam svim Bosancima i Hercegovcima

Amel Tuka, najbolji bh. atletičar ostvario je plasman u finale utrke na 800 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju. On je polufinalnu utrku završio s vremenom 1:44.53 i to je bio ujedno negov najbolji rezultat ove sezone.

Tuka se nakon tog odličnog rezultata javio iz Tokija rekavši da ne zna šta da kaže nakon dva dana nervoze i pritiska.

“Zaista je teško naći prave riječe da opišem trenutno stanje. Želim se od srca zahvaliti svima na velikoj podršci. Presretan sam i preponosan što sam svoju zemlju uveo u finale Olimpijskih igara. To je zaista jedan poseban i neopisiv osjećaj sreće i zadovoljstva. Teško je u ovom trenutku govoriti o svemu tome”, naglasio je Tuka.

Još jednom se zahvalio na podršci i poručio svim Bosancima i Hercegovcima da se raduju.

“Ulazak u finale poklanjam svim Bosancima i Hercegovcima, kao i ljubiteljima sporta. Što se tiče utrke, bio sam u ‘grupi smrti’ i zaista je tu bilo velikih imena i jako brzih ljudi i dobrih takmičara. Nekako sam se odmah i pripremio na to i ništa od samog početka nisam prepuštao slučaju. Išao sam na sve ili ništa – bez kalkulacija. Ili da prođem ili ne prođem, jer sam želio da budem među prva dva i da uđem u historijsko finale. I eto došli smo zajedno, hvala svima od srca još jednom”, poručio je Tuka.

Finalna utrka na 800 metara na rasporedu je u srijedu s početkom u 14:05 sati. Tada će se znati ko će osvojiti medalje iz ove atletske discipline u Tokiju.

Vezani članci

Tuka deseti u trci na 800 metara u Parizu

Visokoin.com

Amel Tuka otvorio sezonu osmim mjestom u Poljskoj

Visokoin.com

Amel Tuka se plasirao u finale Olimpijskih igara!

Visokoin.com

Tuka se danas vraća utrkama nastupom u Dijamantskoj ligi u Štokholmu

Visokoin.com

Amel Tuka osvojio prvo mjesto u trci na 800 metara u Zenici

Visokoin.com

Amel Tuka postavio najbolji rezultat u svijetu i novi državni rekord

Visokoin.com