Amel Tuka osvojio prvo mjesto u trci na 800 metara u Zenici

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka osvojio je prvo mjesto u utrci na 800 metara na 9. Međunarodnom atletskom mitingu u Zenici sa vremenom 1:47:51

Iako je kiša koja je padala popodne u Zenici stazu učinila mokrom, Tuka je u finišu utrke osvojio prvo mjesto, ispred drugoplasiranog Abedina Mujezinovića i trećeplasiranog hrvatskog atletičara Marina Bloudeka.

Nakon istrčane utrke, Amel Tuka obratio se medjima i rekao kako je zadovoljan ostvarenim rezultatom.

“Moram priznati da sam zadovoljan i jako sretan što trčim skoro svake godine ovdje. Drago mi je da mi se kalendar poklopio da mogu ovdje nastupati. Ovamo sam došao odmah poslije Rima i mada je sparno vrijeme i nije baš ugodno za trčati, ali drago mi je da sam tu radi naše publike koji su imali priliku da nas gledaju u kraljici sportova, tako da sam zadovoljan svime. Moja sljedeća će trka biti u Madridu 22. juna, pred polazak na Mediteranske igre, gdje moram proći kvalifikacije da se plasiram u finale, nadam se tom izboru u finale, a moje je da se borim za prva tri postolja i dat ću sve od sebe da donesem medalju sa tog takmičenja”, rekao je Tuka.

Na pitanje novinara o Europskom prvenstvu u Berlinu koje će se održati za dva mjeseca, Tuka je rekao kako će tu samo najspremniji ostvariti dobre rezultate.

“Trke će biti jake, ima dosta Europljana koji trče jako dobro ove godine. Saznao sam da će trke biti dan za danom i tu će najspremniji doći do finala, a pogotovo za borbu u prva tri mjesta. Moja prva trka u Rimu počela drugačijom taktikom i imam namjeru držati tu taktiku ove godine, ako se budem osjećao dobro. Ako se osjećate dobro možete koristiti više taktika i trudit ću se da se držim među prvima u grupi i da imam vrijeme da reagujem ako krene neko u raniji finiš, kako mi se ne bi ponavljale stvari koje su mi se dešavale”, rekao je Tuka.

Vezani članci

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

U požaru u kući u zeničkom selu Hajkovići smrtno stradale dvije žene

Visokoin.com

Donesena odluka o privremenoj obustavi radova u RMU Zenica

Visokoin.com

Saradnik Marije Šerifović u gipsu: “Umalo smo ostali bez oka u Zenici” (FOTO)

Visokoin.com

Sumiraju se posljedice sinoćnjeg potresa na području Zenice

Visokoin.com

Ministar Vinko Marić slao svog savjetnika u MUP ZDK da vrši pritisak na inspektore?

Visokoin.com