BPS: Dodik i Izetbegović pokušavaju spriječiti Halilovića u izbornoj pobjedi

Na upit većeg broja novinara, koji su došli do informacija o mogućnosti eliminisanja predsjedničkog kandiata Sefera Halilovića iz izbornog procesa od strane CIK-a, BPS-Sefer Halilović saopštava javnosti Bosne i Hercegovine da su predsjednik SNSD-a i zamjenik predsjednika SDA,

Milorad Dodik i Bakir Izetbegović, organizovali pokušaj da nezakonito i protivustavno spriječe pobjedu kandidata za člana Predsjedništva BiH Sefera Halilovića u izbornoj utrci.

– Naime, Izetbegović i Dodik žele da putem Branka Petrića, Dodikovog igrača u CIK-u, zabrane izbor Sefera Halilovića u Predsjedništvo BiH na način što će mu dio Dodikovih igrača u CIK-u pokušati imputirati nešto što nije izrekao u predsjedničkoj debati FTV-a na kojoj je Halilović učestvovao i u kojoj je, višestruko, napomenuo da se zalaže za multietničku i cjelovitu državu BiH u kojoj će prava svih njenih naroda i građana biti zaštićena i zagarantovana.

Podcrtavamo da se Halilović zalaže za multietničku i cjelovitu državu BiH od početka svog političkog angažmana što je opštepoznato široj javnosti BiH i Europe.

– Predsjednik Sefer Halilović je u svim svojim javnim istupima saopštio da se na legalan i Ustavom legimtiman način borio i bori za multietničku BiH na kojoj će prava svih naroda i građana naše zemlje biti uvažavana i štićena. Napose, Halilović ima moralno pravo da to tvrdi jer je i tokom agresije na RBiH osnovao i komandovao Armijom RBiH koja je bila multietnička i koja je branila prava svih konstituvnih naroda i građana naše zemlje.

BPS-Sefer Halilović ovaj pokušaj smatra klasičnim gubitničkim potezom Izetbegovićevog i Dodikovog podaničkog tima u pokušaju da čovjeka koji je svoje čiste ruke i savjest dokazao pred Međunarodnim sudom Ujedinjenih nacija ali i koji se cijeli svoj politički život zalaže za multietničku i pravednu državu Bosnu i Hercegovinu.

Pozivamo CIK da iz izbornog procesa isključe predsjednika SNSD-a Milorada Dodika koji “višestruko, negira postojanje i održivost države BiH a negira i postojanje Bošnjačkog naroda kao konstitutivnog naroda u BiH”

– Dodik navodi da su Bošnjaci nepostojeća nacija a da bosanski jezik ne postoji, veliča genocid u Srebrenici te najavljuje izgradnu škola i bulevara po imenima presuđenih ratnih zločinaca, dok, istovremeno, ostale presuđene ratne zločince dočekuje sa državnim počastima. Pozivamo CIK da ovu inicijativu SNSD-a i SDA apsolutno odbije, jer se radi na najmizernijoj političkoj montaži i podvali te se nadamo da je CIK svjestan posljedica svojih, eventualnih, pogrešnih odluka.

Vezani članci

OPĆI IZBORI 2014: Do 11.00 sati u Visokom glasalo 15,65% registrovanih birača

Visokoin.com

Izbori 2014: Evo šta građani poručuju putem glasačkih listića

Visokoin.com

CIK: Preliminarni rezultati za Predsjedništvo BiH u ponoć

Visokoin.com

OO BPS-Sefer Halilović Visoko: Objasnite građanima šta se to dešava u JKP “Gradska groblja”

Visokoin.com

Muhamed Husić, kandidat za Skupštinu ZDK: Imajte na umu konkretna djela, a ne pusta obećanja i prazne riječi

Visokoin.com

Održan centralni predizborni skup Mustafe Cerića

Visokoin.com