Održana završna press konferencija povodom Općih izbora 2014.

U prostorijama visočkog SDP-a danas je održana press konferencija na kojoj su se obratili visočki kandidati SDP-a za naredne izbore, Jasmina Zubić, Maja Malić Zečević i Dejan Šćepanović. Ovo je bila prilika da se SDP-ovi kandidati još jednom zahvale svim građanima koji su posjetili sinoćnji skup SDP-a u Gradskom kinu, te da još jednom kažu koje su to smjernice i stvari za koje će se zalagati SDP nakon oktobarskih izbora.

– Želim se zahvaliti svim građanima koji su uveličali završni skup. Nakon skupa smo shvatili da će SDP imati veliku podršku na narednim izborima. Aktivnost koju vodimo još od općinskog vijeća i na koju želim da podsjetim jeste usvajanje Zakona o zdravstvenom osiguranju na nivou Federacije. Nakon dugo vremena smo došli do teksta Zakona koji bi svim građanima omogućio liječenje na području cijele Federacije, a usvajanje zavisi od građana i njihove podrške i nadam se da će građani prepoznati svoj interes i da će naši kandidati dobiti povjerenje građana. Druga stvar je jedna publikacija koja je nastala u saradnji sa nevladinim sektorom, projekat se zove „Smjernica za razvoj zakonodavstva i politika jednakih mogućnosti“. Mi smo nastavili da slijedimo naše politike, želimo da izjednačimo prava svih građana, a koliko ćemo uspjeti zavisi i od naših građana. – naglasila je Jasmina Zubić, kandidatkinja SDP-a za Federalni parlament.

Na press konferenciji je govorila i kandidatkinja SDP-a za Skupštinu ZDK, Maja Malić Zečević.

– Ako želite cjelovitu, jedinstvenu, nedjeljivu BiH, ako želite Visoko koje će se pitati i u kantonu i u Federaciji, ako želite borce za pravdu i protiv korupcije, onda dajte glas našim kandidatima na svim nivoima vlasti i podržite našeg kandidata za Predsjedništvo BiH Bakira Hadžiomerovića. – istaknula je Maja Malić Zečević.

(VisokoIN/Visoko.co.ba)

Vezani članci

OPĆI IZBORI 2014: Do 11.00 sati u Visokom glasalo 15,65% registrovanih birača

Visokoin.com

Izbori 2014: Evo šta građani poručuju putem glasačkih listića

Visokoin.com

CIK: Preliminarni rezultati za Predsjedništvo BiH u ponoć

Visokoin.com

OO BPS-Sefer Halilović Visoko: Objasnite građanima šta se to dešava u JKP “Gradska groblja”

Visokoin.com

Muhamed Husić, kandidat za Skupštinu ZDK: Imajte na umu konkretna djela, a ne pusta obećanja i prazne riječi

Visokoin.com

Održan centralni predizborni skup Mustafe Cerića

Visokoin.com