Da li učesnike u emisiju poziva glavni i odgovorni urednik ili dvojac Zukić i Hećo!?

Uskraćivanjem demokratskog prava ovlaštenom predstavniku Bosanskohercegovačke patriotske stranke – Sefer Halilović da učestvuje u emisiji Kurs – Pro bono publico realizovane 07.11.2013. godine daje nam za pravo da izrazimo ozbiljne sumnje u objektivnost i profesionalnost rada RTV Visoko i njenog glavnog i odgovornog urednika g. Alena Jazića.

Iako smo uredno i na vrijeme izvijestili RTV Visoko da se predsjednik općinske organizacije BPS- Sefer Halilović Visoko g. Senad Trako već duže vrijeme nalazi na bolničkom liječenju u Sarajevu, te za učešće u emisiji ovlastili g. Halima Derviševića ipak nije bilo dovoljno da isti kao predstavnik jedne od stranaka koje participiraju u općinskom vijeću bude prisutan u emisiji. Ostaje sasvim nejasno da li učesnike u emisiju poziva glavni i odgovorni urednik ili dvojac Zukić i Hećo. Kako stvari stoje sasvim je očigledno da njih dvojica imaju uticaj na uređivačku politiku RTV Visoko.

Da bi u narednom periodu spriječili ovakve pojave svakako da će BPS-Sefer Halilović Visoko u ovoj stvari zatražiti mišljenje RAK-a. U svom obraćanju tokom emisije g. Halim Zukić je BPS-Sefer Halilović okarakterisao kao rušilačku stranku. S obzirom da se radi o neistinitoj i proizvoljnoj konstataciji pozivamo g. Zukića da se javno izvine ili da jasno i precizno obrazloži svoju izjavu. Ono što BPS-Sefer Halilović Visoko kao ozbiljna politička partija ima kazati o trenutnoj političkoj situaciji je činjenica da u općinskom vijeću Visoko djeluje većina sačinjena od SDA i SBiH nedorasla da se uhvati u koštac sa nagomilanim problemima koji opterećuju ovu općinu, te da je povede u pozitivnom smjeru. Priče tipa izgradnje, upravljanja i korištenja lokalnih vodovoda, reforme javnog sektora, izgradnje nekakvih trgova, kao i vodosnabdijevanja služe samo za kupovinu vremena i obmanjivanje javnosti. Ukoliko neko od građana izražava sumnju u naše navode slobodno može pogledati dokumente koji tretiraju ova pitanja i uvjeriti se u tačnost naših navoda.

Problem nezaposlenosti i uspostave industrijskih zona vladajuća koalicija nikada nije stavila na dnevni red iako je poznato da u ovom momentu na evidenciji za zapošljavanje imamo više od 7000 osoba. Svakako da je svu problematiku vezanu za pozitivne pomake na općini Visoko potrebno sagledati iz sasvim drugog ugla, te na krajnje ozbiljan način pristupiti njenom rješavanju. BPS-Sefer Halilović svakako nudi konkretna rješenja, ali sa ovakvom većinom nije u situaciji da ih kandiduje.

Predsjednik OO BPS-a Visoko
Senad Trako

Vezani članci

Psi lutalice sve veći problem u Visokom

VISOKOIN.COM

Vožnja visočkim ulicama izgleda kao reli utrka!

VISOKOIN.COM

Visoko tradicionalno bez dočeka Nove godine na otvorenom

VISOKOIN.COM

Belmin Zukan imenovan za predsjednika Foruma mladih DF Visoko

VISOKOIN.COM

Nakon zadobijenih povreda S.F preminuo: Ubistvo u Gornjem Moštru!?

VISOKOIN.COM

STRAVA U VISOKOM: Ljudska monstruoznost na djelu: Dvomjesečnom štenetu izvađene oči i odrezane sve šape!

VISOKOIN.COM