STRAVA U VISOKOM: Ljudska monstruoznost na djelu: Dvomjesečnom štenetu izvađene oči i odrezane sve šape!

Pored jednog od lokalnih puteva u Visokom članica Udruženja “Anđeo Sarajevo” pronašla je mrtvog psa kojem su mu bile iskopane oči i odrezane sve četiri šape. Osoba koja je pronašla štene izrazila je želju da ostane anonimna. Tvrdi da je poseban šok doživjela kada je shvatila da se radi o dvomjesečnom štenetu koje je redovno viđala u svom naselju:

pas_visoko1

“Mjesto u kojem sam pronašla mrtvog psa se zove Donja Vratnica. Njegovo izmučeno malo tijelo nalazilo se samo nekoliko centimetara od ceste i drugi su ga sigurno vidjeli, ali nisu reagovali… On je bio najveseliji od desetak pasa pored kojih sam svaki dan prolazila, i nikada ja, ili bilo ko od mještana nismo imali probleme s njima. Pa on je bio samo beba, imao je dva mjeseca! Kakvo čudovište je moglo ovako nešto uraditi”.

pas_visoko2

Iz udruženja ‘Anđeo Sarajevo’ izražavaju šokiranost činjenicom da mnogi građani u Bosni i Hercegovini su u stanju ovakve stvari činiti životinjama koje nisu ni krive ni dužne što su se našle na ulicama:

“Problem moramo rješavati sukladno postojećem Zakonu o zaštiti i dobrobiti životinja, a ne na ovakav montrozan način. Nažalost, u BiH niti jedan slučaj zlostavljanja i ubijanja životinja nije zakonski procesuiran i pored kršenja krivičnog zakona FBIH i Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja iz 2009. godine. Rješenje problema da, ubijanje životinja ne”, navodi se iz ovog Udruženja.

(VisokoIN)

Vezani članci

Psi lutalice sve veći problem u Visokom

Visokoin.com

Vožnja visočkim ulicama izgleda kao reli utrka!

Visokoin.com

Visoko tradicionalno bez dočeka Nove godine na otvorenom

Visokoin.com

Belmin Zukan imenovan za predsjednika Foruma mladih DF Visoko

Visokoin.com

Nakon zadobijenih povreda S.F preminuo: Ubistvo u Gornjem Moštru!?

Visokoin.com

Zuhdija Rovčanin: Pokušaj paljevine je atak na ličnost Halima Zukić

Visokoin.com