Zuhdija Rovčanin: Pokušaj paljevine je atak na ličnost Halima Zukić

Dvije nepoznate osobe u noći sa četvrtka na petak oko 2:00 sata, izvršile su pokušaj paljevine vozila na parkingu ispred zgrade VGT osiguranja u Visokom. Inteverncijom čuvarske službe VGT osiguranja nije pričinjena veća materijalna šteta na vozilu, na lice mjesta izašla je i policija, koja je izvršila uviđaj.

Isključujemo svaku mogućnost da je ovaj gnusni događaj vezan za VGT osiguranje. Kroz dvadeset godina našeg djelovanja nismo imali nikada nijedan razlog zbog kojeg bi neko posegnuo za ovakvim činom. I u današnjim mnogo težim uslovima firma nije imala nikakve probleme, a posebno danas kada i tržišno i ekonomski postižemo zadovoljavajuće rezultate. Ako bih mogao pretpostaviti razloge, oni leže možda u želji pojedinaca i upućeni su prema ličnosti Halima Zukića, zbog njegovih političkih aktivnosti na pokretanju procesa kroz institucije vlasti općine Visoko, kako bi određena ponašanja i dosadašnju praksu promijenio. Ljudi ne vole promjene i osjećaju se ugroženo i očito da je ovaj čin usmjeren u pravcu zastrašivanja i atak na ličnost gospodina Zukića koji pokušava objektivno i časno da provede ono što je započeto, kako bi i u ovoj općini neke stvari krenule naprijed. O samim procesima reforme na općini Visoko ne bih govorio, jer su stanovnici ove općine sa svime dobro upoznati. Nadamo se da će se jako brzo otkriti počinioci, njihovi nalogodavci i stvarni motiv ovog djela.” – istakao je Zuhdija Rovčanin izvršni direktor Sektora za pravne i opće poslove.

Službenici Policijske stanice Visoko su o događaju informisali dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva ZDK po čijim uputama nastavljaju sa poduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenog krivičnog djela, kao i pronalasku i lociranju lica koja su izvršila isto.

(VisokoIN)

Vezani članci

Psi lutalice sve veći problem u Visokom

Visokoin.com

Vožnja visočkim ulicama izgleda kao reli utrka!

Visokoin.com

Visoko tradicionalno bez dočeka Nove godine na otvorenom

Visokoin.com

Belmin Zukan imenovan za predsjednika Foruma mladih DF Visoko

Visokoin.com

Nakon zadobijenih povreda S.F preminuo: Ubistvo u Gornjem Moštru!?

Visokoin.com

STRAVA U VISOKOM: Ljudska monstruoznost na djelu: Dvomjesečnom štenetu izvađene oči i odrezane sve šape!

Visokoin.com