Društvene mreže “gore”: Mnogi Srbi i Hrvati osudili potez policajca iz Priboja

Brojni korisnici društvenih mreža osudili su postupak policajaca iz Priboja koji su tokom jednog veselja pjevali šovinističku pjesmu u kojoj se poziva na ponavljanje genocida u Srebrenici.

Jedan od “slavljenika” Dragan Zeković izvinio se “prijateljima Bošnjacima”. Poručio je kako mu se najsretniji dan u životu – rođenje sina pretvorio u negativan kontekst.

Njegova objava izazvala je kritike mnogih koji smatraju da je izvinjenje bilo neiskreno, samo sa ciljem da izbjegne eventualne sankcije.

Korisnik pod imenom Marko Kojić poručio je Zekoviću kako čovjek sa obrazom nikad ne dira drugog tamo gdje ga najviše boli.

“Srbi i Bošnjaci i Hrvati, svako ima svoje, ali nikada čovjek sa časti, obrazom ne dira tamo gdje ih najviše boli. Bilo Srba, Hrvata ili Bošnjaka. Kao što sam rekao, ni ‘s’ nisi od Srbina već si obična jaj**a. Jednu stvar ne znaš kod Bošnjaka koju izuzetni cijenim – Bošnjaci nikada ne zaboravljaju, ali baš nikada. Zato neka ti je Bog u pomoći”, kazao je Kojić kojem je korisnik FB-a David Samojako čestitao na izjavi.

Kristina Novak Furdić poručila je Draganu Zekoviću da je žalosno da radi u policiji.

“Žao mi je što sin ti ima takvog oca”, dodala je.

Mnogi Hrvati zamjerili su policajcu što se izvinio Bošnjacima za Srebrenicu, ali nije i njima za Vukovar.

Ivan Đeldum smatra da je sve urađeno kako bi sačuvao posao.

“Umjesto da si zaustavio ovakvu pjesmu na rođenju djeteta ti si je pjevao iz sveg glasa. Stoga se svojim prijateljima Bošnjacima ispričaj zbog toga što si se rodio. Vidim da se nisi ispričao za Vukovar jer kao ne znaš nikoga pa te zaboli. Jado jadni”, kazao mu je uz salvu uvreda.

Bero Pavlović je zaključio kakao izvinjenje ništa ne znači nego da je potreba suspenzija.

Marko Marković se zapitao kako neko ko slavi rođenje sina to čini uz ovu pjesmu.

Stanoviti Mladen Šešum je na kraju pozvao da se stane sa kritikama Zekovića i da prihvate njegovo izvinjene.

“Čovjek je pogriješio. Treba da odgovara. Ali ne i da gubi posao. Pa upravo je postao roditelj. Druga stvar, šta većina piše u komentarima je mnogo gore i strašnije od bilo koje pjesme, a opet se usudite da kroz kletve sudite njemu? I na kraju, vidio sam u par komentara da je provučeno: Sad znamo šta mislite o nama. Ne, to uopšte nije tačno. Zbog par izdvojenih slučajeva nemojte targetirati cijeli narod. Jer svi smo mi ljudi i isti pred Bogom, zašto onda ne bi bili isti i jedni pred drugima. Svako dobro svim nacijama, ne padajte u vatru, dosta je bilo mržnje na ovim prostorima. Neka smo mi živi i zdravi, a svaka greška se da ispraviti. Živjeli”, poručio je.

Inače, još uvijek nema zvaničnih reakcija na incident iz Priboja.

Jedino je poslanik poslaničke grupe Stranka pravde i pomirenja (SPP)-Ujedinjena seljačka stranka (USS) Jahja Fehratović pozvao da se najoštrije sankcionišu učesnici šovinističkog skupa.

Vezani članci

Visoko: Uhapšen zbog posjedovanja droge

Visokoin.com

Krvav huliganski obračun u Mostaru završio s gadnim posljedicama: Mladić zadobio ozljede opasne po život

Visokoin.com

VISOKO: Uhapšen zbog nasilničkog ponašanja

Visokoin.com

Prijetio nožem i bombom, pa priveden s prostrelnim ranama na obje noge

Visokoin.com

Policija traga za akterima ubistva u Ilijašu

Visokoin.com

Ringišpil: Dosad 17 uhapšenih u Visokom, Kiseljaku, Ljubuškom, na Palama…

Visokoin.com