13. Augusta 2022.

“History” snima serijal: Tuneli ispod bosanskih piramida su ljekoviti!

Poznati svjetski televizijski kanal “History” pokazao je veliki interes za bosanske piramide te će epizode o visočkom Suncu i Mjesecu prikazati u sklopu serijala “Tajne piramida”.

Iako su u serijalu zastupljene sve svjetske piramide (egipatske, meksičke, kineske…), najviše prostora dobile su one iz Visokog, jer su ih autori proglasili najstarijim i najvećim na svijetu, potvrdio je Semir Osmanagić, arheolog i tvorac kompletne priče o bh. piramidama, zbog koje godišnje u Visoko dođu desetine hiljada turista.

“Osim turista, ovdje dolaze i stotine volontera iz cijelog svijeta i znaju svi da BiH sadrži nešto magično i opipljivo, a naučno dokazano. Epizoda na “Historyju” prepoznala je krivce što se brže ne radi na iskopavanju. Naša vlada to ne želi” – kazao je Osmanagić, piše Dnevni avaz.

Od projekta koji je pokrenuo još 2005. godine, Osmanagić, kaže, neće odustati, jer ima viziju, ali i podršku svjetskih naučnika. No, on dodaje da u BiH postoji jedan strašan otpor iz kulturnog establišmenta, potpomognut čak i Akademijom nauka BiH.

tunel_ravne2

Osmanagić, pak, tvrdi da se radi o ljudima koji nikada nisu došli na lokaciju, a tvrde da tamo nema ništa, da u BiH nije bilo faraona pa nema piramida. Podsjeća da su u nauci takva mišljenja irelevantna.

Inače, “otac bh. piramida” govori da ljudi u BiH cijelu situaciju trebaju gledati i s ekonomskog aspekta te da će istina kad-tad izaći na vidjelo. Uvjeren je čak i da će historijske knjige morati mijenjati. Tvrdi i da je njegova ekipa ispod zemlje pronašla ogromnu podzemnu mreža tunela, dugu nekoliko desetina kilometara.

“Preko tih tunela polako se približavamo utrobi piramide Sunca. Otprilike nam treba još dva i po kilometra zračne linije. Tu smo otkrili i podzemna jezera, vještačke vodene akumulacije. Voda je pitka i ljekovita, a tuneli su puni negativnih jona koji su dobri za organizam jer ubijaju viruse i bakterije. Tako da imamo taj lječilišni aspekt. Imamo projekt koji moramo posmatrati kroz tri dimenzije materijalno, naučno i energetski “- dodao je Osmanagić.

semir-osmanagic

Na piramidi Sunca do danas je otvoreno 25 sekcija, a na svakom mjestu na kojem su uklonjeni nanosi zemlje nalaze se betonski blokove. Na piramidi Mjeseca postoji 46 arheoloških sondi. Osmanagić poručuje da je šest različitih instituta iz svijeta potvrdilo da je riječ o vještačkim materijalima!

Osim piramida Sunca i Mjeseca, autori “Tajni piramida” iskazali su veliko zanimanje i za druge prahistorijske fenomene, a u BiH su ih posebno zanimale kamene kugle.

“Locirali smo ovaj fenomen na 20 mjesta u BiH. Analizirajući te kugle na Institutu u Zenici, dobili smo potvrdu da su pravljene od kamena pješčara, koji je topljen i u koji su stavljeni aditivi da bi povezali materijal te su ih onda sipali u kalup. Međutim, na sami spomen kugli otvorili su se dijalozi da je to priroda pravila” – govori Osmanagić.

(VisokoIN)

Vezani članci

Semir Osmanagić prvi dobitnik nagrade “Amelia B. Edwards”

VISOKOIN.COM

Visoko preplavili Česi, Englezi, Italijani…

VISOKOIN.COM

DR. OSMANAGIĆ DOČEKUJE GOSTE IZ ČEŠKE, HRVATSKE, SLOVČKE I AUSTRIJE

VISOKOIN.COM

Bosanska piramida Mjeseca u novom ruhu

VISOKOIN.COM

Semir Osmanagić: Oni koji nas osporavaju nisu nikad bili u Visokom!

VISOKOIN.COM

Velike stvari će se događati oko BiH – Evo šta pišu svjetski mediji: Bosanske piramide su energetske mašine…

VISOKOIN.COM