JU”Dom zdravlja sa poliklinikom” Visoko: Imenovanje doktora medicine za pregled umrlih lica

Ministarstvo zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, na osnovu clana 205. Stav 1. Zakona o zdravstvenoj zaštiti (Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine, broj 46/10), a u vezi sa članom 7. Pravilnika o načinu utvrđivanja vremena i uzroka smrti (Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine, broj 15/00) donosi Rješenje o imenovanju doktora medicine za pregled umrlih lica

Imenuju se doktori medicine mrtvozornici za pregled lica umrlih izvan zdravstvene ustanove na mjesnim područjima općine Visoko i to:

dr Majed Mafalani
dr Mirsada Omerbegović – Pasić
dr Alen Omanović
dr Aida Lemeš
dr Safet Prnjavorac
dr Belma Rapa – Čustović
Zadatak je mrtvozornika da na području općine Visoko vrše pregled umrlih osoba u cilju: utvrđivanja nastupa, vremena i uzroka smrti, kao i okolnosti pod kojim je smrt nastupila, prikupljanje i dostavljanje nadležnim organima podataka i obavještenja o umrloj osobi na propisanim obrascima, posebno ukoliko postoji sumnja da je smrt nastupila nasilno ili je uzrok smrti zarazna bolest.

Doktori medicine – mrtvozornici imaju pravo na novčanu naknadu za pregled umrlih osoba i pravo na naknadu putnih troškova u visini koju utvrđuje općina Visoko. Naknada se isplaćuje iz sredstava općine Visoko.

Ovo rješenje stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u „Službenom glasniku općine Visoko”.

(VisokoIN)

Vezani članci

Mirza Ganić ponovo kandidat za gradonačelnika na predstojećim izborima!?

Visokoin.com

Otvoreno pismo stanovnika u Naselju Luke: Kako Upraviteljstvo na grbači etažnih vlasnika stanova živi i skupljaju “harač”

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Sretan 7. april – Dan oslobođenja Grada Visokog od fašizma

Visokoin.com

Nole se kući u BiH: Visoko ga zauvijek kupilo

Visokoin.com

Tvrtko I Kotromanić: 633. godišnjica smrti prvog bosanskog kralja

Visokoin.com