Očekuju se gužve na graničnim prelazima, ali i zastoji na ovim dionicama

Kraj je produženog prazničnog vikenda, tako da se i danas očekuje pojačan promet vozila na većini puteva u Bosni i Hercegovini, kao i na graničnim prelazima, upozorava BIHAMK.

Najveće gužve i danas se očekuju na dionici Mostar-Jablanica-Konjic-Sarajevo. Zastoji se mogu očekivati na mjestu radova u Donjoj Jablanici (Jablanica-Mostar), kao i na ulazu na autocestu kod naplatnog mjesta Bradina. Zbog kiše koja je padala ili još uvijek pada, saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, a upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnom putu Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići), kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, zbog većeg klizišta saobraća se otežano, jednom trakom.

Duge su kolone vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog obilježavanja 1. maja, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na putevima u Bosni i Hercegovini.

Vezani članci

Rekordna godina: Prošle godine u BiH 1,7 miliona turista

Visokoin.com

Tri italijanska novinara prije 30 godina poginula praveći priču o djeci Mostara

Visokoin.com

Dok Lana niže uspjehe, na početak izgradnje bazena u Mostaru i dalje se čeka

Visokoin.com

Ovo su lokacije na kojima će se graditi Hilton hoteli u Mostaru i Sarajevu

Visokoin.com

Mostar bi trebao dobiti prvi hotel Hilton u Bosni i Hercegovini

Visokoin.com

Vlasnik firme u suzama nakon smrti vozača iz Visokog: Bio nam je kao babo

Visokoin.com