Ovo su lokacije na kojima će se graditi Hilton hoteli u Mostaru i Sarajevu

Danas je u Berlinu potpisan franšizni ugovor o ulasku internacionalnog lanca hotela Hilton u Bosnu i Hercegovinu. Do 2026. godine bit će otvorena dva luksuzna hotela, jedan u Mostaru – Neretva Mostar Tapestry Collection by Hilton i jedan u Sarajevu – Hampton by Hilton Sarajevo City Centre. Poznato je da će Hilton hotel graditi na mjestu Hotela Neretva, dok u Sarajevu je gradnja planirana na mjestu Energopetrolove zgrade u ulici Maršala Tita.

Interšped doo. Sarajevo je potpisnik ugovora za gradnju hotela u Mostaru i Sarajevu, a bit će otvoreni do 2026. godine.

Hotel Neretva Mostar, Tapestry Collection by Hilton, imat će 80 soba, sadržavat će nekoliko restorana, spektakularnu terasu, zatvoreni bazen i druge vrhunske hotelske sadržaje.

Hotel će biti smješten na odličnoj lokaciji u Mostaru, na samoj obali rijeke Neretve i nekoliko minuta hoda od Starog Mosta.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić  ističe da je dolazak Hiltona veliki dobitak za grad na Neretvi.

“U hotelu će biti više restorana, prelijepa terasa koja gleda na Neretvu te bazeni. Sve ono što treba Mostaru dolazi sa Hiltonom”, istakao je Kordić napominjući da će izgradnjom hotela i dio Mostara oko Musale dobiti izgled kakav zaslužuje.

Hampton by Hilton Sarajevo City Center sa smještajnim kapacitetom od 98 soba imat će elegantan i moderan dizajn u kojem će gosti uživati u veličanstvenom pogledu na grad.

Visokoin.com saznaje da će hotel biti lociran u centru Sarajeva u istaknutoj ulici Maršala Tita i u blizini brojnih kulturno – historijskih sadržaja glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Hilton je vodeća globalna ugostiteljska kompanija u čijem portfoliju se nalazi 19 brendova svjetske klase. Posjeduju više od 7.100 objekata i više od 1,1 milion soba, u 123 zemlje i teritorije te su u do sada ugostili više od tri milijardi gostiju.

Tapestry Collection by Hilton je portfolio od preko 100 originalnih hotela koji gostima nude jedinstven stil i živu osobnost, podstičući ih da se povežu sa svojom destinacijom i uživaju u autentičnim iskustvima.

Upravo takav hotel bit će izgrađen u Mostaru, dok će u Sarajevu biti građen Hampton by Hilton, što je franšiza za smještaj broj jedan, kako je rangira Entrepreneur® u posljednjih 14 godina. Riječ je o visokokvalitetnom i promišljeno dizajniranom smještaju i sadržajima.

Vezani članci

Rekordna godina: Prošle godine u BiH 1,7 miliona turista

Visokoin.com

Tri italijanska novinara prije 30 godina poginula praveći priču o djeci Mostara

Visokoin.com

Ryanair konačno stiže u Sarajevo, kreće veliki “rat” s Wizz Airom i još jednim gigantom

Visokoin.com

Aleksandra Prijović ide i na treću Zetru: Dva koncerta rasprodana u rekordnom roku, otvoren i treći termin…

Visokoin.com

Bitka kod 11 plavih: Dan kada su heroji odbranili Sarajevo

Visokoin.com

Na mezarju starom 500 godina: Krasi ga jedan od najvećih nišana (VIDEO)

Visokoin.com