S obzirom da ja ne mogu doći do Vas u terminu kada primate građane, ja sam se odlučila da Vam napišem pismo

Jedna naša čitateljica i sugrađanka, kako kaže prije mjesec dana na zvaničnu email adresu načelnice Općine Visoko poslala je jedan mail. Pošto nikad nije dobila odgovor, odlučila je isti email poslati nama i zamolila da ga objavimo, što i činimo.

Poštovana načelnice Babić, Kao obična građanka našega grada i neko ko posmatra stanje u našem gradu, našla sam za pravo da Vam se obratim. Na predizbornim skupovima ste lijepo govorili (obećavali), tako da sam u svakom pogledu bila za Vas. Od Vašeg izbora (14. 11. 2012.g.), kada ste zvanično preuzeli mjesto načelnice, pa do danas, malo ste od svojih lijepih priča ostvarili.

Pretpostavljam da ste zatekli haotično stanje u samoj Općini, tako da nikako ne mislim da Vam je bilo lako, ali isto tako smatram da i ono što Vam je bilo lako nije urađeno.

Da ja ne bih ovdje pričala od “Markovih konaka”, prijeći ću na stvar. Meni najviše smetaju neasfaltirane, odnosno “nezakrpljene” ulice. Bit ću konkretna i navesti samo neke primjere, a takvih ima puno više.

Zašto ulica koja prolazi pored Rosuljačke džamije, kada je rađeno njeno “krpljenje”, nije do kraja “zakrpljena”, tačnije ostavljene su iskružene rupe i mora se voziti “slalom” da se iste zaobiđu, a da ne dođe do udesa? Nemojte molim Vas samo reći da to nije u Vašoj nadležnosti jer je to regionalni put Zenica-Kiseljak i to spada u kantonalno održavanje cesta. Vi kao naša Načelnica (kako sabe nazivate), trebali ste na to skrenuti pažnju dok su to radili i postaviti im pitanje zašto to nisu završili do kraja?

Zašto na Kraljevcu, tačnije na raskrsnici kod prodavnice obuće Vink, danima stoji propadnut šaht (iako mediji stalno na to upozoravaju), a to je u Vašoj nadležnosti?!

Možda Vi načelnice ne prolazite tim djelovima grada (ne bi bilo loše da ponekad prođete), jer smo Vas mi izabrali da budete u službi grada i građana. Ovo nije problem koji se pojavi jučer, pa da niste vidjeli, ovaj problem postoji puno duže.

Ne bi bilo loše da malo poslušate glas naroda, jer narod je taj koji je glasao za Vas i postavio Vas na stolicu na kojoj trenutno sjedite. Ako želite da i u budućnosti budete to što ste sad, bilo bi dobro da poslušate taj isti narod.

Veliki turski osvajač Sulejman Veličanstveni je ima običaj preobući se u običnog građanina i izaći da čuje šta narod priča, Vi to ne morate, jer je ovo savremeno doba. Imate na raspolaganju medij i web stranicu o kojoj toliko pričate na sva zvona (to danas zna napraviti svaki klinac i nije neko veliko napredovanje općine, što je sebi napravila istu), a kad je već imate iskoristite je i poslušajte narod. Ne slušajte i ne objavljujte samo one tekstove koji Vas hvale. Jer ako ovo stanje u našem gradu bude i dalje ovako kako jeste, a nije baš najsjajnije, bojim se da na idućim izborima nećete biti to što danas jeste, jer vjerujte mi da ljudi gube strpljenje i Vaše povjerenje.

Istna je da Vi radite (često putujete u Tursku), ali od toga mi ne vidimo neki hajr. Nas bole neasvaltirane ulice, propali šahtovi, kante za smeće-koje nažalost nemamo, nezadovoljni građani, (kojih je svakim danom sve više)…

P.S. S obzirom da ja ne mogu doći do Vas u terminu kada primate građane (ako uopće primate), ja sam se odlučila da Vam napišem pismo.

Lijep pozdrav,
N.B.

Vezani članci

Psi lutalice sve veći problem u Visokom

VISOKOIN.COM

Vožnja visočkim ulicama izgleda kao reli utrka!

VISOKOIN.COM

Visoko tradicionalno bez dočeka Nove godine na otvorenom

VISOKOIN.COM

Belmin Zukan imenovan za predsjednika Foruma mladih DF Visoko

VISOKOIN.COM

Nakon zadobijenih povreda S.F preminuo: Ubistvo u Gornjem Moštru!?

VISOKOIN.COM

STRAVA U VISOKOM: Ljudska monstruoznost na djelu: Dvomjesečnom štenetu izvađene oči i odrezane sve šape!

VISOKOIN.COM