Završen KDZ pregled na Sarajevskom aerodromu, dojava o bombi lažna

Na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu završen je kontradiverzioni pregled putnika i prtljage nakon anonimne dojave o bombi.

Glasnogovornica Granične policije BiH Sanela Dujković rekla je da je u 22:45 sati završen KDZ pregled putnika, kompletnog aviona i svog prtljaga u skladu sa procedurama tokom kojeg nije pronađeno ništa od nedozvoljenih materija koje bi mogle ugroziti sigurnost civilnog vazduhoplovstva.

U kompletan slučaj su, osim Granične policije BiH, bili uključeni SIPA, OSA, Uprava za indirektno oporezivanje (carinski odjel na aerodromu), MUP KS, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela na državnom nivou, Ministarstvo sigurnosti, sigurnosni odjel Međunarodnog aerodroma, FUP, Državno tužilaštvo.

Anonimna dojava o bombi se odnosila na avion Turkish Airlinesa.

Vezani članci

Prije deset godina napustio nas je profesor Nijaz Duraković

VISOKOIN.COM

OLAKŠANJE ZA GRAĐANE SARAJEVA Pacijenti koji koriste terapiju za hronična oboljenja mogu kontaktirati Dom zdravlja putem e-maila

Visokoin.com

Šta je pokazao obdukcioni nalaz malene Džene?

VISOKOIN.COM

U Sarajevu vazduh najzagađeniji i opasan po zdravlje stanovnika

VISOKOIN.COM

Vukanović otkriva detalje sastanka u Sarajevu: Ponizno puzanje, dolazak i klecanje na noge / Na šta je Baja(zit) sada pristao? Nadam se da nije potpisao ukidanje RS-a i…

VISOKOIN.COM

Gavrankapetanović: Ljetos smo spasili dijete koje je također doživjelo komplikacije u poliklinici

VISOKOIN.COM