Bevanda majkama Srebrenice i Žepe: Ne dozvolite da s vama manipuliraju

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda uputio je odgovor na ‘otvoreno pismo’ koje mu je uputilo Udruženje Pokret Majke enklave Srebrenica i Žepa.

“Povodom Otvorenog pisma koje mi je uputilo Udruženje Pokret Majke enklave Srebrenica i Žepa, zbog velikog respekta prema ovim hrabrim ženama i prema njihovoj ogromnoj tragediji, izražavam iskreno žaljenje zbog očite manipulacije sa predstavnicama ovog Udruženja.

Preuzimajući dužnost predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH bio sam svjestan težine odgovornosti koju preuzimam, pa tako i nepredviđenih okolnosti i izazova na koje trebam da odgovorim.

Podržavajući svaki korak borbe da se dođe do istine, ne mogu se oduprijeti razmišljanju da je u vremenu kada se priprema obilježavanje godišnjice stradanja u Srebrenici i kada se, na drugoj strani, ulažu napori da Bosna i Hercegovina krene odgovorno ka putu evropskih integracija, neko zbog vlastitih interesa na najbesramniji način iskoristio žrtve tragedije koja je obilježila dvadeseto stoljeće.

Zbog dužnog pijeteta prema žrtvama Srebrenice, iskreno smatram da svi zajedno trebamo doprinijeti da Bosna i Hercegovina krene putem napretka i da je na tom putu politikanstvom i neosnovanim optuživanjima ne zaustavljaju pojedinci kojima su sitni stranački interesi važniji od najvećih državnih projekata.

Unatoč teškoj prošlosti, cijeneći izuzetne napore Udruženja Pokret Majke enklave Srebrenica i Žepa da dođu do istine i respektujući izuzetan trud da sve to čine na iskren i miroljubiv način, divim se njihovoj snazi i hrabrosti i duboko se nadam da će se u teškim danima koji su pred nama oduprijeti pojedincima ili grupama koji za cilj imaju samo vlastiti interes”, napisao je Vjekoslav Bevanda, predsjedavajući VMBiH.

(VisokoIN/Fena)

Vezani članci

Najtužnija kolona kreće danas: U Potočarima će smiraj naći još 30 žrtava genocida

Visokoin.com

Okršaj pred kamerama / Aleksandar Vučić o priznavanju genocida u Srebrenici: To bi dovelo do…

Visokoin.com

Vučić: Dok sam ja predsjednik u Srbiji neće biti rezolucije o Srebrenici

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com