Okršaj pred kamerama / Aleksandar Vučić o priznavanju genocida u Srebrenici: To bi dovelo do…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da srbijansko priznavanje genocida u Srebrenici ne bi pomoglo pomirenju u regionu.

– To bi dovelo do daljih optuživanja Srbije i do novih zahtjeva, kazao je Vučić u emisiji Direktno sa sa Minjom Miletić.

Prije nego što je izrekao ovu rečenicu, Vučić je na sve načine pokušavao da izbjegne odgovor na pitanje zašto Srbija ne priznaje da se u Srebrenici dogodio genocid. Čak je pokušavao isprovocirati voditeljicu tako što je uporno, umjesto da da odgovor, tražio da mu ona precizno kaže u kojoj se presudi Haškog tribunala tačno navodi sa de u Srebrenici dogodio genocid. Tek kad je rekla da to, između ostalog, stoji i u presudi upravo Ratku Mladiću, Vučić je dao navedeni odgovor.

Također je, odgovarajući na pitanje o tome zašto nije uklonjen mural posvećen Ratku Mladiću u Beogradu kazao da komunalni inspektori prekreče grafite, a da se oni opet pojave. Na pitanje zar mural posvećen Mladiću smatra komunalnim pitanjem odgovorio je protupitanjem:

– A zar ministar treba da ide da ga prekreči?

Cijeli razgovor možete pogledati u videu. Dio razgovora o muralu Ratku Mladiću i genocidu u Srebrenici počinje na 1:03:48

 

Vezani članci

Ako Srbija ne uvede sankcije Rusiji, prijeti joj prekid pregovora sa EU

VISOKOIN.COM

Prekinuto obraćanje Vučića na RTS-u, “neko namjerno izvukao kablove”

VISOKOIN.COM

Vulin: Ako Vučić neće, ja ću se kandidovati za predsjednika

VISOKOIN.COM

Vučić: Dok sam ja predsjednik u Srbiji neće biti rezolucije o Srebrenici

VISOKOIN.COM

Vučić: Dat će nam ultimatum, ulazak u EU uz priznanje nezavisnosti Kosova

VISOKOIN.COM

Ahmetović: Krivci za gubitak Srebrenice moraju biti imenovani

VISOKOIN.COM