Okršaj pred kamerama / Aleksandar Vučić o priznavanju genocida u Srebrenici: To bi dovelo do…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da srbijansko priznavanje genocida u Srebrenici ne bi pomoglo pomirenju u regionu.

– To bi dovelo do daljih optuživanja Srbije i do novih zahtjeva, kazao je Vučić u emisiji Direktno sa sa Minjom Miletić.

Prije nego što je izrekao ovu rečenicu, Vučić je na sve načine pokušavao da izbjegne odgovor na pitanje zašto Srbija ne priznaje da se u Srebrenici dogodio genocid. Čak je pokušavao isprovocirati voditeljicu tako što je uporno, umjesto da da odgovor, tražio da mu ona precizno kaže u kojoj se presudi Haškog tribunala tačno navodi sa de u Srebrenici dogodio genocid. Tek kad je rekla da to, između ostalog, stoji i u presudi upravo Ratku Mladiću, Vučić je dao navedeni odgovor.

Također je, odgovarajući na pitanje o tome zašto nije uklonjen mural posvećen Ratku Mladiću u Beogradu kazao da komunalni inspektori prekreče grafite, a da se oni opet pojave. Na pitanje zar mural posvećen Mladiću smatra komunalnim pitanjem odgovorio je protupitanjem:

– A zar ministar treba da ide da ga prekreči?

Cijeli razgovor možete pogledati u videu. Dio razgovora o muralu Ratku Mladiću i genocidu u Srebrenici počinje na 1:03:48

 

Vezani članci

Gradonačelnik Mirza Ganić: Obaveza svih nas je sa našom djecom posjetiti Srebrenicu

Visokoin.com

Brnabić ponovo negirala genocid: Odgađanje glasanja o Rezoluciji o Srebrenici veliki uspjeh

Visokoin.com

Najtužnija kolona kreće danas: U Potočarima će smiraj naći još 30 žrtava genocida

Visokoin.com

Vučić: Srbija želi razgovor, ali od priznanja Kosova i njihovog ulaska u UN nema ništa

Visokoin.com

Vučić: Možda ćemo morati da uvedemo sankcije Rusiji

Visokoin.com

Ako Srbija ne uvede sankcije Rusiji, prijeti joj prekid pregovora sa EU

Visokoin.com