Ko je „Veliki brat“ u Visokom sa potrebom da se igra našom privatnošću i životima?

Po vlastitom ubjeđenju novinar, a u stvarnosti špijun, šmeker, manipulator, prevarant, muljator i od strane posrednika političkih mentora plaćenik, Ismar Imamović, od početka 2013 godine intezivno špijunira svoje radne kolege sa RTV Visoko. Na našu, kao i dosta drugih email adresa u Visokom bez posebnih pojašnjenja stiglo je nekoliko screenshot snimljenih fotografija koje ukazuju na nečasne radnje u kojima Imamović špijunira uposlenike RTV Visoko, a zatim kopirane i modifikovane sadržaje sa njihovih kompjutera proslijeđuje dalje svojim mentorima koji imaju potrebu da kroz privatne živote novinara RTV Visoko kontrolišu životne tokove u Visokom.

Imamović tako kopira privatne razgovore od glavnog urednika Alena Jazića do novinara honorarca Amara Kulovića. I sam Imamović je u interesantnom statusu na RTV Visoko o kojem ostali uposlenici ne znaju ništa, neki misle da je volonter, dok drugi smatraju da je angažovan na ugovor o djelu u visini od 350KM, što mu nije dovoljno pa honorarno „odrađuje“ prljave poslove i za nepotrebnu medijsku pojavu u Visokom zvanu Gradski Portal Vipromo koji kontinuirano već zadnjih godinu dana obmanjuje javnost i prlja medijski prostor u Visokom i najsočnijim uvredama i klevetama pokušava diskreditirati druge medije i novinare.

Međutim mračnim silama, kočničarima visočkog napretka, političkim siledžijama i novinarskim kabadahijama, a ustvari papirnim zmajevima nije dovoljan samo jedan medijski rat. U svojim sočnim prepiskama i neoborivim dokumentovanim dokazima oni se obračunavaju i sa www.magazinplus.eu i lično sa vlasnikom tog portala Midhatom Hajdarevićem koji je po njima samo „bezobrazna seljačina“ i ništa više. A kad ni to nije dovoljno onda svoju bolesnu potrebu za klevetanjem i ogovaranjem zadovoljavaju omalovažavanjem i ismijavanjem radnih kolega unutar RTV Visoko.

Bumerang na kraju uvijek pronađe svog vlasnika, vrijeme je da Visoko sazna ko su stvarni kočničari napretka i razvoja Visokog, odnosno vrijeme je da padnu maske, pogledamo i pročitamo jasne dokaze svega napisanog i da stvari počnemo nazivati pravim imenima te eliminišemo iz društvenih tokova one koji unose smutnju i skloni su kriminalnim radnjama.

Najmanje što može u ovom trenutku uraditi slabašni i politički kontrolisan menagment RTV Visoko jeste da provede disciplinski postupak protiv izblamiranog špijunskog kadra unutar svojih redova koji je potencijalna opasnost za svakog stanovnika općine Visoko, obzirom da je i od ranije poznato kako je po nalogu ili vlastitom nahođenju tajno snimao razgovore novinara vođene unutar redakcije ovog javnog preduzeća, sa čime ja policija već upoznata.

Stvarni problem današnjeg Visokog pod novom vlašću nije mali, nedorasli, bezvezni i nepriznati novinarčić Ismar Imamović. On je potrošna roba čiji rok trajanja u novinarstvu nakon ovog blamiranja je već istekao. Ono što Visoko treba da sazna i što narod treba da zna jeste ko su stvarni naručioci i nalogodavci onoga što je Ismar Imamović radio. Ko su oni kojima je Imamović slao izvještaje i zbog čega imaju potrebu da kontrolišu živote i intimu visočkih novinara. Predmet interesovanja bolesnih umova nisu samo novinari, kraci ove kriminalne hobotnice ukazuju na špijuniranje privrednika, političara, sportista … oni ustvari špijuniraju i svoje najbliže saradnike unutar iste političke opcije.

Pozivamo istražne organe, policiju, načelnicu Općine Amru Babić, općinsko vijeće Visoko, izvršnu vlast, da se ozbiljno pozabave ovim opasnim problemom i provedu potrebnu proceduru da se kao građani Visokog ne osjećamo kao u „Velikom bratu“ koji nas posmatra i kontroliše našu privatnost. Sve pomenute također pozivamo da zaštite slobodu govora i slobodu nezavisnog novinarstva kao i samu bezbjednost i zaštitu svakog novinara pojedinačno koji su očito glavna meta i problem onih koji žele potpunu kontrolu nad životima svakog pojedinca u Visokom.

Slučaj Ismara Imamovića je najveća bruka i sramota ikad zapamćena u visočkom novinarstvu.

(Izvor: Visoko.co.ba)

Vezani članci

Psi lutalice sve veći problem u Visokom

Visokoin.com

Vožnja visočkim ulicama izgleda kao reli utrka!

Visokoin.com

Visoko tradicionalno bez dočeka Nove godine na otvorenom

Visokoin.com

Belmin Zukan imenovan za predsjednika Foruma mladih DF Visoko

Visokoin.com

Nakon zadobijenih povreda S.F preminuo: Ubistvo u Gornjem Moštru!?

Visokoin.com

STRAVA U VISOKOM: Ljudska monstruoznost na djelu: Dvomjesečnom štenetu izvađene oči i odrezane sve šape!

Visokoin.com