Muhamed Zerdo: Osvojene tri titule su za visočko golubarstvo veliki napredak!

Na 5. državnoj izložbi sitnih životinja održanoj od 28. novembra do 1.decembra u Zenici, visočki golubari članovi Udruženja za zaštitu i uzgoj sitnih životinja „Salih Šahinović“ osvojili su tri šampionske titule i to: Muhamed Zerdo u rasi srpski visokoletač, Enes Handžić u rasi orijentalni prevrtač i Kenan Rizvanović u rasi engleski tipler.

-Bila je prilično jaka konkurencija među izloženih 2.000 najljepših i najkvalitetnijih primjeraka golubova, peradi, kunića i raznih prica pjevačica. Za visočke golubare, koji su se pojavili prvi put na izložbi u posljednjih pet godina, ova izložba je bila idealna. Osvojene su tri titule što je za visočko golubarstvo veliki napredak, istakao je Muhamed Zerdo, sekretar Udruženja.

Visočko Udruženje za zaštitu i uzgoj sitnih životinja „Salih Šahinović“ je obnovilo rad sa tridesetak starijih i sedam novih članova. Ovo je ujedno i poziv svim zainteresiranim osobama koji vole golubarstvo da pristupe Udruženju koje egzistira u četiri sekcije: golubovi, pričari, peradi i kunići.

(VisokoIN/Visoko.co.ba)

Vezani članci

Psi lutalice sve veći problem u Visokom

VISOKOIN.COM

Vožnja visočkim ulicama izgleda kao reli utrka!

VISOKOIN.COM

Visoko tradicionalno bez dočeka Nove godine na otvorenom

VISOKOIN.COM

Belmin Zukan imenovan za predsjednika Foruma mladih DF Visoko

VISOKOIN.COM

Nakon zadobijenih povreda S.F preminuo: Ubistvo u Gornjem Moštru!?

VISOKOIN.COM

STRAVA U VISOKOM: Ljudska monstruoznost na djelu: Dvomjesečnom štenetu izvađene oči i odrezane sve šape!

VISOKOIN.COM