Objavljen raspored predavanja na MS NetWork 5 konferenciji

Microsoft BiH danas je objavio raspored predavanja na MS NetWork 5 konferenciji te najavio da će učesnike konferencije u Neumu zabavljati Đuro i Bombaj štampa.

Microsoft NetWork 5 konferencija počinje sa tehničkim keynoteom 27.4.2015. godine u 18 sati, a nastavlja se 28. i 29.4. sa predavanjima kroz 6 paralelnih smjerova, uz predavanja za menadžere, predstavljanje lokalnih studija slučaja, predavanja za programere i IT profesionalce, odnosno predavanja članova lokalne Microsoft i akademske zajednice.

Konferencija već tradicionalno okuplja najbolje lokalne i regionalne predavače, a njima će se ove godine pridružiti i neki od najpoznatijih predavača na Microsoft konferencijama u svijetu, među kojima su Paula Januszkiewicz (stručnjak za sigurnost), Agnes Molnar (stručnjak za arhitekturu i Enterprise Search) i Martin Kulov (stručnjak za razvoj aplikacija i ALM), nosioci Microsoft MVP titula, odnosno Scott Schnoll, stručnjak za Exchange, koji dolazi iz Microsofta.

Tokom konferencije, bit će riječi još o Microsoft Azure i Office 365 platformama, hibridnim scenarijima koji podrazumijevaju upotrebu online servisa sa lokalnim rješenjima, povećanju produktivnosti i optimizaciji troškova, te rješenjima vezanim za Windows 10, infrastrukturu i sigurnost, poslovnu inteligenciju, napredne baze podataka, upravljanje projektima, multi-platformski razvoj aplikacija, korištenje Microsoft i open-source tehnologija, rješenjima koja se koriste u edukaciji, itd. Detaljan raspored predavanja MS NetWork 5 konferencije možete pronaći ovdje.

Vrijedi napomenuti da će vrhunske predavače i teme na ovogodišnjoj konferenciji pratiti i vrhunska zabava. Naime, u ponedjeljak, nakon tehničkog keynotea, učesnike konferencije razveselit će Branko Đurić Đuro na sebi svojstven način, a u utorak, nakon dana ispunjenog kvalitetnim predavanjima, učesnike će zabaviti Bombaj štampa sa svojim najvećim hitovima!

Prijave za konferenciju su otvorene do 20.04.2015. godine, s tim da svi učesnici koji se prijave do 01.04.2015. godine, ostvaruju popust od 100 KM na cijeni kotizaciju za učešće na konferenciji koja iznosi 300 KM (plus PDV). Kao i prethodnih godina, Microsoft BiH je obezbjedio posebnu kotizaciju za redovne studente, kojima je omogućeno da učestvuju na najvećoj IT konferenciji u BiH za samo 50 KM (plus PDV).

Više informacija o MS NetWork 5 konferenciji možete pronaći na zvaničnoj web stranici: www.msnetwork.ba.

Vezani članci

Microsoft potvrdio: Ugroženo više od milijardu Android korisnika

Visokoin.com

Stižu odlične vijesti za korisnike Windowsa 11

Visokoin.com

Rekordna godina: Prošle godine u BiH 1,7 miliona turista

Visokoin.com

Ryanair konačno stiže u Sarajevo, kreće veliki “rat” s Wizz Airom i još jednim gigantom

Visokoin.com

Aleksandra Prijović ide i na treću Zetru: Dva koncerta rasprodana u rekordnom roku, otvoren i treći termin…

Visokoin.com

Bitka kod 11 plavih: Dan kada su heroji odbranili Sarajevo

Visokoin.com