Visočanka kupila jaje na kojem je istaknut natpis “Allah”

Obični odlazak u prodavnicu i kupovina jaja za Visočanku Jasminu Memić se pretvorio u neobičan događaj, odnosno u neobičan pronalazak. Školjka jaja je sadržavala i jedno zaista neobično i čudno jaje, koje je Jasmina odmah primijetila prilikom dolaska kući.

– Među svim običnim jajima iz obične prodavnice u kojoj svakodnevno kupujem, nalazilo se i jedno jako čudno jaje, koje je po sebi imalo čudne bore i ispupčenja, a po svom skromnom znanju koje sam imala, odmah sam mogla primijetiti da su ta ispupčenja formirala natpis na arapskom jeziku, natpis „Allah“. Jaje sam odmah pokazala i svojim ukućanima koji su ostali zatečeni natpisom na jajetu, pa smo odlučili da jaje zadržimo, odnosno da zadržimo ljusku jajeta – priča Jasmina Memić.

jasmina_memic_2

Nakon što su primijetili zanimljivi natpis i još neke natpise po jajetu, odlučili su se konsultovati i sa nekim ko bi mogao da pročita ono što se krije na ljusci jajeta.

– Odmah sam se sjetila rodice koja je magistar, a ujedno i student na fakultetu Islamskih nauka i koja je završila medresu. I ona je bila zatečena viđenim i mogla je potvrditi da su ispupčenja na jajetu na arapskom jeziku formirala natpis „Allah“, a uz to mi je kazala da je vrlo moguće da se na jajetu ispisano još sitnijim ispupćenjima krije možda i cijeli ajet – istaknula je Jasmina.

Jasmina je odlučila da zadrži jaje i da pokuša naći nekoga ko bi uz natpis koji je već vidljiv, utvrdio i kakav se još natpis krije na ovom neobičnom jajetu.

(VisokoIN)

Vezani članci

Psi lutalice sve veći problem u Visokom

VISOKOIN.COM

Vožnja visočkim ulicama izgleda kao reli utrka!

VISOKOIN.COM

Visoko tradicionalno bez dočeka Nove godine na otvorenom

VISOKOIN.COM

Belmin Zukan imenovan za predsjednika Foruma mladih DF Visoko

VISOKOIN.COM

Nakon zadobijenih povreda S.F preminuo: Ubistvo u Gornjem Moštru!?

VISOKOIN.COM

STRAVA U VISOKOM: Ljudska monstruoznost na djelu: Dvomjesečnom štenetu izvađene oči i odrezane sve šape!

VISOKOIN.COM